web analytics
Print Friendly

Reteta este aceeasi de la painea rapida.
Cand am vazut cat de pufoasa iese, m-am gandit sa o fac si in varianta dulce
(cum eu nu “le am” cu framantaturile… am zis ca e solutia ideala pt un “cozonacel” pufos).
Asa a si fost.
 
Ne trebuie:
250 gr. iaurt
1 ou
280 gr. faina
1 praf de copt
Am adaugat in plus:
6 linguri de zahar
2 plicuri de zahar valinat
coaja de la o lamaie
stafide (se poate face si cu nuca sau rahat)
colorant galben
(ca nu avea decat un ou si sa ii dea culoare frumoasa)
Cum am facut:
Am amestecat toate ingredientele, am pus in tavita,
am dat la cuptor (cca 50-60 de minte – ceva mai mult decat la paine…)
Asa arata cand l-am scos de la cuptor:

Nu l-am uns cu ou, nici nu am pus zahar (cum stiu ca face mama) ca nu stiam cum iese zi zic:
de ce sa ma mai complic ca poate nu iese comestibil… Photobucket

Mergeau mai multe stafide.. dar poate data viitoare.

Nu este la fel de bun ca si cozonacul mamei, dar e f simplu, fara framantat si asteptat sa creasca…

Si mai de aproape, sa vedeti ce pufoshel este…


 

42 Comentarii:

  1. As zice ca e mai mult un fel de Pannetone :)

  2. ce frumos este “cozonacelul” tau…imi place ca este crescut si pufos..nici nu “mumcesti”mult la el si rezultatul este super…felicitari..am sa-l fac si eu..pupici

  3. Pannetonele e mai… pretentios, asta nu e :P Dar ii poti zice cum vrei, Iulia! :)

  4. da, mona si pe mine m-a surprins ca a iesit asa pufos cu o reteta de paine (care de fapt, si ea e pufoasa…). E ff usor, intr-adevar.

    Sa-mi zici daca ti-a placut :)
    Poop!

  5. thanks, Carmen!

  6. Edith, ce bine arata….imi dau seama ca e mult mai gustos decat painea…ca e dulce :-)

  7. merci, Ginuca! E tare bunutz si pufosheeeel… :)

  8. Bine te-am gasit!azi fac si cozonacul asta pufos ca-mi trage cu ochiul!si acu voi scoate piinea rapida!vai ce frumos a crescut!te tin la curent!fELICITARI PT.BLOG SI MAI ALES PT.RETETE!

  9. Mariana, e usor daca nu te pricepi la framantat (ca mine :P ) si ff pufos…

  10. Buna Edith!de cite ori fac pinea si cozonacul(si le fac destul de des)ma gindesc la tine!si azi le fac!ca se fac rapid!si sint gustoase tare!cozonacul va fi cu ciocolata cam 15o grame!sa ai parte de un sfirsit placut de saptamina!

  11. Buna Mariana! Ma bucur ca le faci des, cred ca cozonacul cu ciocolata e taare bun :)
    Week-end frumos!

  12. de cateva ore caut o reteta de cozonac mai usoara si sigura si cred ca voi apela la acest… truc sa-i zic asa. am o intrebare, sper sa nu para ciudata, sunt incepatoare, e vorba de 2 plicuri de zahar vanilat de dimensiunile celor de la dr. Oetker, de 80g, sau pliculete mici?

  13. Ioana, este f rapid si usor acest “cozonac” insa sa nu uiti ca este facut dupa o reteta de paine, deci nu va avea savoarea cozonacului adevarat.
    Eu am recurs la varianta asta pentru ca nu ma incumet sa fac alt fel de aluaturi, deci nici cozonac clasic.
    In reteta este vorba de 2 pliculete mici de zahar vanilat (nu din cele de zahar pudra la 80g). Cele mici nu stiu cate grame au din pacate, nu am la indemana acum, insa sunt sigura ca stii la ce pliculete ma refer.
    Il poti unge deasupra cu galbenus de ou cu 10 minute inainte de a-l scoate de la cuptor si presara putin zahar. Asta daca vrei, ar aduce mai mult cu cel clasic.. :)
    Spor la treaba si te astept cu impresii.
    Oricum, painea facuta cu aceeasi reteta ti-o recomand cu caldura. Este ff buna.

  14. Edith!azi fac a nu stiu cita oara cozonacelul dar eu am o boala:sa fac totul ce-mi place din 2 portii macar!ha,ha!dar daca esti pe blog da-mi un sfat:deci vreau sa-l fac din 2 portii am 2 forme mari de chec,si vreau sa le coc deodata ce zici?si le voi intoarce in cuptor dupa 15 min!ca sa se coaca uniform ce zici?daca esti pe blog scrie-mi repede te rog!te pup!

  15. Mariana, vad ca-ti place tare mult cozonacil asta :)
    Eu stiu ca mama baga cozonacii in cuptor cate 2 tavi odata, deci si tu poti face la fel.
    Spor la treaba!

  16. e DEJA IN CUPTOR ,DAR NUMAI UNUL ,PT,CA NU AM GASIT-O PE A DOUA!!(NU O FOLOSEAM SI ERA IN PIVNITA!AM PUS O CIOCOLATA DE 15O GR.+2 PUDINGURI PT.CA LUNA VIITOARE EXPIRA AMINDOUA SI HAI SA NU LE ARUNC!ASA CA MAI FAC UNUL AZI SAU MIINE CA MAI AM CIOCO+PUDINGURI CARE TREBUIE FOLOSITE!DA ASA E SI COZONACELUL+PIINICA LE FAC DES CA SINT TARE BUNE!TE PUP SI O SAPTAMINA REUSITA!

  17. Am incercat si eu reteta, pt ca mi-a facut cu ochiul lipsa framantatului:P Am pus ceva mai multe stafide si rahat si….din pacate…nu a crescut mai deloc si a fost mai degraba moale decat pufos…asa un aspect de necopt, desi era clar copt…oare asta sa insemne ca nu merge umplut cu prea multe?…

  18. Ozana, chiar nu stiu de ce nu ti-a crescut :(
    Daca ai respectat intru totul ingredientele, incingerea cuptorului inainte si timpul de coacere se poate ca motivul sa fie umplutura prea multa.
    Sau poate un praf de copt nu prea bun… zic si eu. Incearca cu praful de copt de la Dr Oetker, ca zic eu, nu are cum sa nu-ti iasa (mie mi-a iesit, nu? si era pt prima data cand il faceam).

    Te astept sa-mi spui daca l-ai mai incercat. Bafta!

  19. Il incerc de Paste iar. Nu ma las eu asa usor :) Am folosit praf de copt de la Darling, si voi incerca acum si cu Dr Oetker. Poate a fost si multa umplutura, dar na…imi place sa nu fie chiar numai aluat…Vedem ce iese data viitoare.

  20. Sper sa-ti iasa bine! :)
    Asa e, cozonacul e bun cu umplutura mai multa, dar probabil ca aluatul asta nu se preteaza la umplutura multa… Nu stiu ce sa zic.

    Am inteles ca praful de copt de la Darling nu ar fi foarte bun.. nu stiu de ce. Si eu l-am folosit intr-o perioada.

  21. edith ,ma tenteaza de ceva timp aceasta reteta , dar cu rahat nu cu stafide …Ar iesi bine???multumesc!

  22. abia acum am observat ca in reteta ai notat ca se poate face si cu rahat.multumesc!

  23. Ioana, sper sa iti placa, te astept sa-mi spui :)

  24. Pare o reteta extrem de simpla si, cu toate ca am inceput sa ma pricep la framantat, ma atrag aluaturile simple.
    Din cate stiu culoarea aluatului, in lipsa oului, poate fi data de sofran. Stiu ca nu este prea ieftin, dar bunicul meu obisnuia sa cultive sofran si mama dadea in clocot 2 linguri de lapte in care lasa sofran la inmuiat. Merge de minune la aluaturile de post, fara ou, in care laptele poate fi inlocuit cu putina apa calda/fierbinte. Culoarea este foarte frumoasa si gustul nu are de suferit.

  25. Ana, asa este, esta tare simplu, insa tot mai bun este “the real thing” :P
    In ceea ce piveste sofranul, sunt perfect de acord, insa nu am gasit la noi decat de curand…

  26. O culoare galbena se poate obtine si din florile de galbenele uscate – tratat ca sofranul (adevarat, e mai putin galben) eventual lasate in aluat – pentru o nota mai aparte :-).
    Multumesc mult pt reteta !
    Eu urmez o dieta anti-Candida si trebuie sa ocolesc tot ce inseamna drojdie; si fara zahar. (eh, servit cu un pic de miere , pentru ocazie ) :-) Cozonacul fara drojdie si pasca fara aluat sint niste idei super !

  27. Andreea Cenan says:

    Buna, imi plac tare mult retetele tale, am si gatit multe din ele. Acum am vazut aceasta reteta de cozonac rapid, si as incerca si eu sa il fac. Insa am o intrebare, pt ca nu imi place cozonacul nici cu rahat, nici cu stafide si nici cu nuca (stiu, sunt pretentioasa :), as putea incerca sa il fac cu cacao?

  28. MB, scuze, mi-a scapat comentariul tau. Ma bucur ca iti sunt de folos retetele mele si te mai astept :)

  29. Andreea, cum vrei sa il faci cu cacao? Sa il colorezi pe tot?
    Poti amesteca cacaoa cu iaurtul, inainte sa il pui incompozitie.
    Saaaau si mai bine, poti pune bucatele de ciocolata in el. Hm? ce zici? Suna bine? :)

  30. WOW! atata SARE la un picutz de faina?! eu pun o lingurita de sare la 1/2 kg faina pentru paine, daramite pentru un desert?!!

  31. draga anonim, am rectificat. Nu se pune sare (decat un praf, cel mult, ca la orice desert).
    Reteta am scris-o exact ca la painea pufoasa..
    Sper ca am fost scuzata pentru aceasta eroare atat de socanta!! :))

  32. Nici mie nu mi-a crescut. Pare necopt. A pus multe stafide intr-adevar, deci cred ca ideea este ca nu merge umplut.

  33. Astazi l-am incercat si eu, cu toate ca e vremea de inghetata, nu de cozonaci :) dar fiecare cu poftele lui :) Am pus mai multe stafide si am inlocuit zaharul cu miere,iar deasupra am pus bucatele de cioco..a iesit super, mi-a crescut la fel ca al tau, cu siguranta o sa-l mai fac. E super reteta pt ”bucatarii” tinerei si incepatori ca mine :)

    • Mirabela, ma bucur ca ti-a placut :)
      Ai grija, mierea la peste 40 C devine toxica, asa am citit.. In loc de zahar mai bine pui xyilitol, sirop de agave, etc.

  34. nu am stiut :( aveam o reteta de briose cu miere si de-asta ma gandeam ca ar merge..si intr-adevar gustul era bun..dar pe viitor voi evita. Multumesc pt atentionare :)

  35. Alina Sighinas says:

    Super reteta ; chiar acum este in cuptor ; eu i-am pus cateva bucatele de caise confiate ( nu sunt o buna prietena cu stafidele) si sunt foarte nerabdatoare sa-l gust . Toate retetele tale sunt super , am incercat cateva din ele si au iesit foarte bune . Multumesc de reteta .

    • Sper sa iti placa rezultatul :)
      Ma bucur tare ca ti-a placut ce ai incercat de la mine . Te mai astept! :)

      • Alina Sighinas says:

        Foarte bun numai ca eu am un cuptor foarte mic si nu prea a avut loc sa creasca ( s-a lipit putin ) dar e delicios si data viitoare am sa-l fac in forme de briose ( astea incap in cuptor) si am sa-i pun mai multe caise.

        • Alina, ma bucur ca ti-a placut. Ideea cu briosele e minunata. Cred ca vor fi tare frumusele :) Poate pui si niste merisor sa fie mai vesele :)

Leave a Reply