shopify site analytics
Concurs: Castiga gemuri St. Dalfour - Edith's Kitchen
Print Friendly

gemuri-St-Dalfour

Acum cateva zile va spuneam pe facebook  de cadoul primit de la cei de la St. Dalfour,

diverse sortimente de gemuri, un desert 100% din fructe, zaharul folosit in mod traditional in gemuri

fiind inlocuit cu zaharul din fructe. Eu consum aceste gemuri de cativa ani, poate stiti reteta de

inghetata dietetica de iaurt si afine la pahar, unde am folosit gemul de afine. Sunt delicioase!

Destul cu vorbaria, de fapt voiam sa va spun ca am un cadou pentru voi.

5 borcane de gem St. Dalfour

Ce trebuie sa faceti pentru a putea intra in posesia lor:

1. Dati share acestei postari pe facebook (puteti folosi butonul de share de la sfarsitul articolului )

Atentie: asigurati-va ca postarea este publica!

2. Lasati un comentariu la aceasta postare in care sa-mi spuneti ce reteta delicioasa ati pregati cu gem

(nu vreau o reteta cu cantitati exacte, insa suficient de explicita incat sa-mi dau seama despre ce este vorba

Exemplu: pandispan acoperit de un strat de mascarpone, iar deasupra, gem de capsuni in care am pus putina gelatina)

* Nu uitati sa verificati corectirtudinea adresei de e-mail pe care o completati cand lasati comentariul.

De ea depinde cat de repede va pot contacta in caz ca ati castigat 🙂

* Eu voi alege retea care mi-ar placea sa o incerc cel mai mult.

* Perioada de desfasurare concurs: 19 nov – 26 nov 2015 ora 24.00. Castigatorul va fi anuntat in aceasta postare, in data de 27 noiembrie.

* Premiul va fi expediat numai pe teritoriul Romaniei de catre agentia organizatoare.

Succes! 🙂

—————————————————————————–

EDIT 27.NOV.2015

Am primit atat de multe idei delicioase de retete incat nu m-am putut hotari care imi place cel mai mult,

asa ca am ales castigatorul prin tragere la sorti, cu ajutorul random.org.

castigator

Castigatoarea este: Adriana Ciovica

Felicitari. Daca in termen de 24 h nu primesc raspuns la e-mail, voi extrage un alt castigator.

Publicat in categoria CONCURSURI
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

141 Comentarii:

  1. Mădălina Căpăţînă says:

    Prajitura cu gem si nuca: Se face un aluat, se unge cu gem, se presara nuca taiata bucatele mai mari si se rade peste putin aluat.

  2. Prajitura cu tarata de ovaz, fructe godji si 2 linguri de gem

  3. Cristina Teletin says:

    Paine wasa cu gem varianta black cherry

  4. Dana murrsan says:

    Floricele cu gem de caise. Un aluat fraged cu unt sau untura, se decupeaza cu forme, floricica ce vine deasupra se da prin albus si nuca macinata apoi se umple cu gem de caise…

  5. Rulada pufoasa cu crema de frisca si gem de portocale si musai multa lamaie in blatul de la rulada, desi prefer gemul in varianta cea mai simpla, combinat cu iaurt rece.

  6. Mai intai maruntim biscuitii si ii amestecam cu unt topit.Apoi asezam intr-o forma cu pereti detasabili si ii presam cu o lingura.Frecam crema de branza cu mascarpone si zahar si o adaugam peste blatul de biscuiti.
    Dam la rece pentru 2 ore.Dupa cele 2 ore scoatem cheesecake-ul din frigider .Amestecam gemul de coacaze(incalzit putin doar cat sa devina un pic mai fluid) cu un pliculet de gelatina inmuiata dupa instructiunile de pe plic si turnam usor peste crema de branza si mascarpone.Dam din nou la frigider,eventual ornam cu ceva frunzulite de menta sau poate 2-3 coacaze proaspete sau din congelator.Si gata….

  7. Prajitura rasa: se face un aluat care se imparte in mai multe bucati(eu o fac cu multe straturi, arata foarte frumos), se pune un strat, se unge cu gem, se mai pune un strat de aluat, se unge iar si tot asa, iar la final un strat de aluat si se presata firmituri de aluat.

  8. Sunt adepta dulciurilor dietetice, ca sa fiu în ton va propun un chesscake dietetic din blat cu fulgi de ovaz macinati , albus de ou batut si indulcitor stevia copt 15min ,cu branza de vaci 4% amestecat cu iaurt cremos 4% si mirodenii ,gelatina ,peste crema gem fructe amestecat cu gelatina si deasupra fulgi de migdale.

  9. as face panna cotta cu gem de afine sau cornulete cu gem si nuca ….

  10. Gogosi-briose cu gem de zmeura: amestec de faina, zahar si praf de copt, separat amestec de iaurt, oua, vanilie plus unt topit. Se pun 2 linguri de aluat in forma de briosa, se adauga o lingurita de gem St, Dalfour, completam cu aluat. Dupa ce se coc se tavalesc prin zahar. Voila! Gogosi fara prajire si cu un mijloc delicios de gem natural. Bun si (aproape) sanatos! 🙂

  11. Prajitura din foi cu miere si crema de gris. Intre foile din mijloc as pune gem de zmeura sau de caise.

  12. Merge perfect la o prajitura delicioasa fara faina si zahar si fara coacere: in 4 straturi; blatul din banane nuci si stafide mixate; strat 2: cacao+sirop de agave+ulei de in+unt de cocos; strat 3: dulceata; strat 4: o crema de ciocolata cu para +cacao+vanilie+zeama de lamaie.

  13. Tarta cu gem de visine….blat crocant de tarta cu mult gem de visine si grilaj deasupra..delicios 🙂

  14. Ionela Balea says:

    As face prajitura cu iaurt si gem de piersici 😀

  15. Cristina Vl. says:

    Pentru a pune in evidenta gustul gemului, as face un pandispan alb, simplu, cu oua, unt si coaja de limeta. Taiem pandispanul in doua, iar gemul incalzit usor si amestecat cu putina gelatina inmuiata, il intindem generos peste pandispan, punand cealalta jumatate peste gem. Se serveste simplu, pudrat cu zahar, iar peste felia din farfurie se pune smantana de frisca batuta lejer si cateva fructe de padure.

  16. Rocsi Ciobanu says:

    M-ar tenta sa fac niste briose de vanilie, sa le tai un capacel iar in acel loc sa pun niste dulceata. Deasupra putina crema de vanilie sau frisca..Mmmm…

  17. stinga doina says:

    asi face o tarta cu foarte mult gem in prealabil adaugata si gelatina inmuiata si esrvita cu o inghetata de fructe

  18. Negresa de post cu dulceata de capsuni. In compozitia clasica de negresa se adauga un borcanel de dulceata de capsuni, sau orice dulceata va place. 😉

  19. Radu Monica says:

    As face o prajitura de post cu aluat facut din cartofi fierti, faina, margarina si umplutura de gem si nuca, iar pe deasupra o glazura cu apa, cacaua si zahar pudra.

  20. liliana harapu says:

    Clatite si strudele cu gem si nuci

  21. Eu as face briose pentru piticii mei, pentru pachetelul de la scoala si gradi! Pentru 12 briose, se iau trei oua proaspete, de la gaini fericite, se mixeaza bine cu 50g unt gras si gustos, adaugam 2 cani de faina integrala si cocos razuit, praf de copt si curmale delicioase, tocate marunt pentru a indulci minunile, punem in forme compozitia care sa semene cu cea a unui chec, adaugam cate o lingurita de dulceata grozava, presaram iubirea de mama si dam la cuptor pana se coc frumos! 🙂

  22. Andriciuc Otilia says:

    Reteta cea mai rapida si gustoasa pe care am facaut-o pana acum: Ciambelone (4 oua, 2 masuri zahar, 3|4 masuri ulei, 1 cana smantana, 1 cana gem, 2 masuri faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao,cateva nuci). Delicioasa

  23. Liliana Bolbol Moisan says:

    as face cu gemurile St. Dalfour o prajitura cu gem si bezea, adica un blat de prajitura cu multe galbenusuri şi nu atat de mult zahar, deasupra un strat generos de gem de zmeura, iar apoi bezea batuta cu putere ca sa stea teapănă si care, atunci cand musti felia sa se topeasca in gura…minunat gust de gem care se imbina cu bezeaua moale.

  24. White Butter Cake. Am facut o data acest tort, insa a iesit prea dulce din cauza gemului folosit. Ma gandesc ca gemul St. Dalfour e mai putin dulce, dar mai aromat.
    Reteta e aici – https://www.youtube.com/watch?v=Xwq3-EhqlXI&autoplay=1

  25. Narcis Murgulet says:

    cornulete cu gem de gutui

  26. Buna!
    Eu as face o prajitura din aluat cu miere, care are 2 straturi de crema: un strat crema din gris, celalalt strat fiind gemul.
    Este o prajitura pe care o facea bunica mea si merge foarte bine la ceai 🙂
    P.S. am duplicat comentariul pt a adauga pagina mea de facebook

  27. Daniela Andrei says:

    As folosi dulceata de afine pentru a pregati un Cheesecake preparat la rece! Cu un blat de biscuiti si unt si umplutura cu branza proaspata, samantana, frisca si dulceata de afine.

  28. Cristian Murguleț says:

    Prajitura cu gem si bezea – pe blat se pune gemul (de care preferati) si peste gem se intinde spuma de bezea.

  29. Cea mai buna si mai simpla reteta cu gem o am de la mama, din copilarie 🙂 cand ne aducea branza de vaci proaspata, sambata de la piata 🙂 si atunci scoteam din frigider cel mai bun gem de fructe si realizam in doar cateva secunde un desert fin si foarte delicios. Important e sa nu amesteci gemul cu branza, ci sa le servesti in paralel. Textura cremoasa si putin acrisoara de culoare alba, va pune in evidenta gemul catifelat si stralucitor, scotand in acelasi timp in evidenta, aroma deosebita de fructe. Branza de vaci cu 0% grasine, cu un St. Dalfour de afine fara zahar – un desert rapid, sanatos si dietetic.

  30. Sarkady Raluca says:

    Piept de pui inabusit cu usturoi, servit cu gem acrut de fructe de padure.

  31. Sarkady Csaba says:

    As manca papanasi cu branza fierti, tavaliti in pesmet si cu dulceata preferata,

  32. Suciu Clementina says:

    Cornulete cu gem -aluat fraged din comert,plus gemul delicios

  33. din pricina ca nu am timp nici sa dorm…eu folosesc retetele super rapide…iata una din ele: gem cu lingurita!

  34. As pregati o prajitura cu blat usor umed aromat cu vanilie si coaja de lamaie, deasupra un strat de gem de piersici, alt strat de nuca ( umplutura delicioasa ca la cozonac din lapte fiert cu zahar si vanilie si nuca macinata), iar stratul final de bezea aromata cu scortisoara.

  35. Cornuri din aluat de cozonac cu un gem mai putin curgator.

  36. Daca as avea cele 5 sortimente de gem St.Dalfour,le-as folosi pe toate intr-un delicios cozonac Rosenkrantz…ca tot vin sarbatorile de iarna cu miros de cozonac!!!Mai exact as framanta un aluat de cozonac pufos,l-as imparti in 5 bucati din care as umple 5 rulade diferite cu gem St.Dalfour:cirese,afine,portocala&ghimbir;zmeura si capsuni.Apoi as taia fiecare rulada rondele si le-as aseza aleatoriu intr-o tava tapetata cu zahar caramelizat!!! Mmmmmm….miros de cozonac si St.Dalfour…suna foarte bine!!!

  37. Camelia Covaci says:

    Buna Edith,

    Sincer, la cat sunt de grozave gemurile St. Dalfour chiar si simplu pe paine simpla constituie un desert pe cinste. 🙂

    Ma gandesc la o savarina insiropata (dupa gustul fiecaruia) unde la loc de cinste nu ar sta frisca ci gemul de afine sau de capsuni, de exemplu. Mult mai usoara decat savarina clasica, zic eu. 🙂

  38. Tartă cu gem (Linzer torte)
    Se face un aluat de tarta dn oua,unt,faina,praf de copt si nuca,pe care il acoperim uniform cu continutul unui borcan cu gem de zmeura.

  39. Neli Teodorescu says:

    Chec cu mere, scortisoara si zahar brun, glazurat cu un strat generos din dulceata de caise.

  40. mihai florin says:

    chec simplu combinat cu un borcan de dulceata de gutui sau orice alta dulceata cu fructe intregi. de servit langa cafea dimineata .

  41. Pavlova – bezea indulcita cu Stevia, cu frisca din smantana batuta usor plus putin mascarpone pentru consistenta si textura, indulcita tot cu Stevia, cu gem St. Dalfour orange&ginger, plus un mango taiat cubulete mici si putin sirop de la St Dalfour Gourmet Pear, ornat cu menta proaspata. Di-e-te-ti-ca 🙂

  42. savu mihaela says:

    Eu as pregati niste biscuiti de casa umpluti cu gemurile acestea gustoase,miammmm…….

  43. prajitura greta garbo (aluat, gem caise si nuca)

  44. Eu as face o prajitura Greta Garbo: aluat, peste care intind un strat generos de gem de prune sau caise, apoi nuca amestecata cu zahar. Am facut prima oara aceasta prajitura de un Craciun. Anul asta neaparat o refac pentru pustoaica mea de 3 ani

  45. As face clatite,sau gogosi simple si apoi umplute cu gem,sunt multe dulciuri de casa care le as incerca 😛

  46. As face prajitura cu iaurt si gem de piersici

  47. Ficea Walter says:

    As face prajitura cu iaurt si gem de piersici

  48. Ficea Olimpia says:

    As face prajitura cu iaurt si gem de piersici

  49. Tarta cu nuca si gem de visine

  50. O rulada cu cocos si gem. Foaia de rulada necoapta se intinde, se unge cu gem (preferabil de capsune), presara nuca macinata si zahar farin (peste gem), se impatureste rulada in folie, deasupra se unge cu albusuri amestecate cu nuca de cocos si zahar, si se coace.

  51. Negresa cu gem de cireșe negre 👌😋

  52. Serafimciuc Claudia-Lavinia says:

    Pentru ca nu mă dau în vânt după dulciuri, cred ca as face ceva în care sa se regăsească și ceva sărat, eventual brânză. Prin urmare as face o plăcintă in care as pune ricotta sau eventual telemea iar pe alocuri as adaugă gem de prune sau fructe de pădure și migdale. Ador combinațiile dulci-sarate și în același timp inedite.

  53. ANCA GABRIELA LUPU says:

    eu as face clatite, sau o tarta cu gem

  54. Dacă este vorba de gemurile St. Dalfour, mi se pare păcat să nu le consumi ca atare. De aceea consider că nu trebuie modificat la cuptor într-o rețetă complicată. Așa că ce aș face, ar fi Syrniky, o rețetă rusească de clatite cu brânză de vaci. Nu e complicat. Se amestecă brânza cu ouă, făină, zahăr și un praf de sare. Se formează clătitele și se rumenesc pe ambele părți în ulei încins. Și pentru servire, niște gem minunat de cireșe negre și eventual o lingură de smântână. Delicios!

  55. Mihaela Georgiana says:

    As face niste pariziene cu gem,care sa aiba kefir in compozitie,ies foarte pufoase si arata demential!De gust nu mai zic!Multumesc mult pentru concurs.

  56. Gabriela Gabriela Gabriela says:

    Tarta cu gem de visine
    prajitura greta garbo (aluat, gem caise si nuca)

  57. Adriana stan says:

    Cornulete cu gem si mult zahar vanilinat pe deasupra

  58. As face budinca de orez cu lapte si presarata cu gem de caise si scortisoara .

  59. Picincu-Hobjila Viorica says:

    Costata cu gem : un fel de tarta…”blat” de tarta, gem, deasupra grilaj din aluat…e o bunatate!

  60. la noi in familie mai mult facem linzer cu gem

  61. Prajitura cu gem si nuca: Se face un aluat, se unge cu gem, se presara nuca taiata bucatele mai mari si se rade peste putin aluat.

  62. serban doinita says:

    as face clatite si rulada umplute cu gem

  63. Gavriloi Adina says:

    Aș pregăti clătite clasice, umplute cu gem și pe deasupra aș pune și un strat de frișcă.
    FB share: Adina Gavriloi

  64. alina corodescu says:

    as pregati cornulete,rulada cu gem

  65. As face prajitura cu gem si nuca.

  66. Elena Iorga says:

    pancakes, clatite, orez cu lapte, papanasi, de toatee :)))

  67. Mirela Ionita says:

    Pe cel de cirese negre cred ca l-as prefera si l-as pune sa curga peste niste papanasi 🙂

  68. As face clatite americane sau o prajitura pufoasa cu gem

  69. Rebeca Antim says:

    Cu greu m-am hotarat, dar cred ca as face niste cornulete fragede cu gem de capsuni…

  70. Ionela Pavel says:

    As pregati cu gemul de zmeura, un cheesecake fara coacere,cu crema de branza si blat de biscuiti digestivi,

  71. Laura Ifrim says:

    Cu gemurile delicioase de la tine as pregati gogosi umplute. 🙂

  72. Cristina Petrescu says:

    As pregati o negresa de post cu gem de zmeura sau cornulete cu gem de capsuni.

  73. Ileana Serban says:

    As face briose cu gem.

  74. Laura Tanasa says:

    Panna cotta aromata u vanilie din belsug cu gem de afine.

  75. Eliza Oancea says:

    Cu siguranta as face papanasi cu muulta smantana si gem de afine sau capsuni. Sunt preferatii mei.

  76. Buna,
    Am pregatit niste delicioase choux a la creme Dukan cu topping de gem de cirese negre. Delicios, mai ales ca in umplutura chourilor am pus si nuca macinata.

  77. Murarasu Oana-Nicoleta says:

    Gogosi cu gem de cirese pentru umplere sau oricare alt gem.

  78. IORDACHE SERGIU LIVIU says:

    As gati clatite , cu oua , lapte , faina , coaja de lamaie rasa , esenta de lamaie , zahar vanilat iar la final umplute cu aceste minunate gemuri .

  79. Goleanu Anisoara says:

    Se pot face tot felul de dulciuri cu gem dar, cel mai des, eu pregatesc clatite cu gem si sunt apreciate mult de familia mea.

  80. Negresa de post cu dulceata de capsuni. In compozitia clasica de negresa se adauga un borcanel de dulceata de capsuni

  81. O rulada simpla din 4 oua, 4 linguri de zahar, 4 linguri de faina pe care as pune gem de cirese negre sau de caise.

  82. as pregati gogosi delicioase cu aceste minunatii.Asa mi-as aduce aminte de copilarie,de mama,de fratii mei care stateam deasupra plitei pana scoatea mama gogosile din tigaie si cum eram multi la masa scandalul era mare fiindca nu stiam niciodata cine ia prima gogoasa 🙂

  83. Clatite, acoperite cu gem de piersici

  84. adresa mea cu gem este> prajitura cu grilaj: un pachet de margarina, 2 oua, un praf de copt, 3 linguri apa, 2 linguri otet si faina. se amesteca toate acestea, se face un aluat, de pune apoi in tava, iar deasupra se pune continutul unui borcan de gem. deasupra se rade un sfert din aluat, apoi se pune prajitura la cuptor, 20 de minute. se taie rece.

  85. Cristina Popescu says:

    Cu gem as face papanasi sau clatite sau negresa de post.

  86. Ginghina Carmen says:

    Prajitura cu mar si gem de prune. Se face un aluat de post, se imparte in doua, intre cele doua foi se pun feliile de mar peste care am presarat zahar si scortisoara, dupa ce a sat aluatul la cuptor se pune pe deasupra gem de prune sau mie imi plac si gem de visine si nuca rasa. Este o prajitura foarte buna si mai ales este de post.

  87. ANTON MARILENA says:

    As pregati o prajitura cu gem foarte simpla dar gustoasa si as adauga nuca deasupra .

  88. Liliana Radu says:

    As pregati o tarta cu aluat fraged, cu nuca si gem.

  89. Corina Rusu says:

    Googosi umplute cu gem de capsuni! Pudrate din plin cu zahar.

  90. Eu as pregati cozonacei mici cu strat de dulceata si multa nuca , si imi plac mult cu mac sunt wauuu.

  91. As pregati o negresa pufoasa cu gem de visine in interior

  92. Tarta cu gem

  93. Gemul,ingredientul minunte din dulciulete…
    As prepara rulada cu gem.

  94. Imi aduc aminte cu drag de chipul bunicii mele intelepte, care imi pregatea felul meu preferat de desert si anume colarezi cu lapte. Deasupra colarezilor , in castronelul traditional, punea gemul de prune atat de delicios, cam 3 linguri de lemn. Pofta buna !

  95. Tusluc Elena says:

    orez cu lapte, iar deasupra intind un strat de gem, apoi le amestec

  96. CANDREA NADIA says:

    Multumim pentru concurs!!
    Ce rasfat!
    Eu as pregati fara indoiala un tort sacher, folosind gemul de caise, pe care il incalzesc putin in cratita si il omogenizez, inainte de a il intinde pe blatul special de tort. DELICIOS!!!

  97. Gemul,ingredientul minunte din dulciulete…
    As prepara rulada cu gem.

  98. Rodica Paula Caval says:

    Clătite cu aceste gemuri minunate!

  99. AS VREA SA FAC Prăjitură cu gem de prune şi bezea ;placinta cu gem de portocale;tort de morcovi cu gem de caise

  100. Constantin Mihai Valentin says:

    Reteta pe care as pregati-o e una clasica, respectiv prajitura cu gem si bezea. Practic un aluat pufos peste care se pune gem, bezea si eventual nuca si se coace in etape succesive.

  101. Nuta Nadoleanu says:

    sincer,o negresa simpla,de post

  102. Prajitura cu gem si nuca: Se face un aluat, se unge cu gem, se presara nuca taiata bucatele mai mari si se rade peste putin aluat.

  103. Cornulete, negresa de post sau linzer.

  104. Negoita Valentina says:

    Mi-ar placea sa pregatesc o rulada umpluta cu gem de capsuni si imbracata in frisca.

  105. PLACINTA DE GRIS CU GEM DE AFINE;TORT DE CLATITE CU GEM DE PORTOCALE SI SMINTINA;NEGRESA CU GEM DE PRUNE SI CIOCOLATA NEAGRA AMARUIE
    CORNULETE CU GEM SI NUCA
    SUPER CONCURS

  106. As face o negresa cu gem de afine. Se face un aluat care se amesteca cu dulceata si cred ca as face si un sos de vanilie, ca nu prea e de inghetata acum 🙂

  107. Buna Edith,
    Eu as face niste briose de vanilie (adica albe) umplute cu cate o lingurita de gem “4 fructe” si altele de ciocolata (adica negre) umplute cu gem de zmeura sau mure. Ar fi o explozie de arome si culori fantastice! Tocmai bune de savurat cu o ceasca de ceai sau cafea neindulcite!

  108. Ioana Ţanţ says:

    Reteta propusa de mine: Cornuri integrale cu miere si gem
    Ingrediente: 500 gr faina integrala, 20 gr drojdie, 150 ml lapte, 100 gr unt,2 oua, 4 lg miere, putina sare, gem fara zahar Dalfour

    Faina se pune intr-un vas. In mijloc se pune drojdia amestecata cu putin lapte caldut. Amestecam si apoi adaugam ouale, sarea, miere si framantam. Adaugam untul topit si racit si framantam pana obtinem un aluat elastic. Punem aluatul intr-un vas la loc caldut si il lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, cca 2 ore.
    Intindem aluatul dospit pe masa bine infainata, intr-un dreptunghi si taiam aluatul sub forma de triunghiuri. Punem o lingurita de gem la baza fiecarui triunghi si rulam dinspre baza spre varf. Punem cornurile in tava cu hartie de copt si le mai lasam la dospit cca 45 minute. Ungem cornurile cu ou si le coacem la cuptorul preincalzit cca 20 minute la 180 grade.

    Sunt delicioase!

  109. Matei Ruxandra Mihaela says:

    Preferatul copilariei mele…desertul bun pentru acest sezon rece…as face un orez cu lapte, cremos si tocmai bun sa presari deasupra gem dupa pofta inimii. Nimic nu se compara cu aceasta combinatie pentru o intoarcere in timp si retrairea copilariei intr-o lingurita de gem :). Atat.

  110. Prajitura cu mousse de mascarpone si jeleu de portocala si ghimbir(sau orice alt gem)

    Jeleu de portocala si ghimbir:

    2 borcane gem de portocala&ghimbir
    5 g gelatina
    30 ml apa rece

    Un blat clasic de pandispan, mousse fin si aerat si jeleul din gemul preferat.

  111. Chilu Cristina says:

    As face o tarta cu blat fraged din oua, faina, vin, zahar si unt. Fac o compozitie din care imi opresc o parte pentru a face deasupra un “gratar” din aluat. Partea mare de aluat o intind intr-o tava de tarta. Pun deasupra doua borcane de gem si deasupra pun “grilajul” din aluat dupa care pun la cuptor. Iese o bunatate, ce-i drept putin cam dulce si cred ca aceste gemuri ar merge de minune. As fi pus si o poza sa vedeti cum arata dar nu cred ca se poate. Mult succes tuturor

  112. Andra Roxana says:

    Aluatul pentru negresa cu gem de căpșuni și mascarpone, totul la cuptor și în 30 minute avem un desert delicios 😉

  113. Ioana brehar says:

    Prăjitură cu foi ‘cremă cu gem și bezea

  114. Radu Monica says:

    As pregati niste cornulete cu gem de zmeura. Aluatul se face din unt, zahar pudra, galbenusuri de ou, un praf de sare, faina si nuca macinata. Iar pentru umplura avem nevoie de gem de zmeura.

  115. Mirela Nanu says:

    As face o rulada pufoasa cu gem de capsuni.

  116. Bianca Stere says:

    Tarta cu gem de fructe de padure, cu un blat crocant de tarta.

  117. Negresa de post cu dulceata de afine.

  118. Teodora Pasca says:

    As pregati papanasi sau clatite cu gem de zmeura <3 <3

  119. Adela Dobre says:

    Cornulete cu gem de portocale cu ghimbir.

  120. Daniela Matache says:

    Cornuletele cu dulceata de cirese amare.

  121. clatite americane cu sirop de artar si gem

  122. Padureanu Tatiana says:

    clatite cu gem

  123. FB: Stephanie Stef
    Prajitura cu nuca si gem
    Aluatul: 300 gr. faina, 250 gr. unt, 100 gr. zahar, 2 galbenusuri, 1 lg. smantana, 1 pachet praf de copt, gris.
    Se freaca untul cu zaharul, se adauga 2 galbenusuri, smantana si faina amestecata cu praful de copt + mirodenii. In tava tapetata se pune compozitia cu mana si se intinde uniform, se presara gris, apoi se pune gemul preferat.
    Crema: 3 galbenusuri frecate cu 150 gr. zahar pudra + 3 albusuri batute spuma +50 gr. nuci rasnite. Se coace la foc potrivit.

  124. Lazar Georgiana Loredana says:

    Prajituri nuci facute in forme si umplute cu gem de gogonele

  125. As face o prajitura jerbo cu gem si nuca ,as face un aluat simplu aluatul l-as imparti in doua ,as intinde o foaie din acest aluat apoi as pune un strat de gem si peste un strat de nuca macinata cu zahar ,apoi cealalta foaie de aluat as pune-o deasupra si apoi cand este gata o las sa se raceasca si fac o glazura de cacao si o pun peste prajitura

  126. Adriana Ciovica says:

    Fursecuri in foi. Se fac trei foi din care una se sparge si se adauga impreuna cu gem de caise sau de visine intr-o crema clasica de cacao sau ciocolata. Apoi se umplu foile cu crema si se glaseaza cu albusuri batute spuma cu zahar si zeama de lamaie. A doua zi se taie sub forma de fursecuri.

  127. As folosi gemul Orange & Ginger desupra unor Crêpes Suzette, cu sos de unt si lichior Cointreau. Nu cred ca exista un desert mai imbietor in aceasta perioada a anului, mirosul de portocale si spiritul sarbatorilor, alaturi de un asemenea deliciu, ne bucura spiritul…si papilele gustative !

  128. Luca Mihaela says:

    As alege gemul de caise pe care l-as incorpora intr-o prajitura cu crema caramel.
    Astfel, am face un blat pe cate l-as taia in 2 foi. Pe prima as pune crema caramel facuta din zahar caramelizat, stins cu lapte, adaug amidon, las sa fiarba, dupa ce s-a racorit incorporez o margarina.
    Pe urmatoarea foaie pun gemul cu putina nuca (eu sunt innebunita dupa nuca in prajituri) si deasupra as turna ciocolata. Un deliciu care creste glicemia :))

  129. Alina Hoban says:

    Tarta cu branza dulce si deasupra gem de afine.

  130. Stanescu Ana Maria says:

    As pregati niste papanasi

  131. Un tort , blat de pandispan , strat de zmeura cu rodii, blat, strat de ganache de ciocolata neagra, blat si din nou gem , ultimul strat sa fie ganache de ciocolata alba. Ornat cu rodii ..ca tot e sezonul lor 😉

  132. As face o prajitura jerbo cu gem si nuca ,as face un aluat simplu aluatul l-as imparti in doua ,as intinde o foaie din acest aluat apoi as pune un strat de gem si peste un strat de nuca macinata cu zahar ,apoi cealalta foaie de aluat as pune-o deasupra si apoi cand este gata o las sa se raceasca si fac o glazura de cacao si o pun peste prajitura

  133. PAUN LOREDANA says:

    Prajitura Figaro cu gem de caise , o bunatate de prajitura .
    Ingrediente :
    un borcan gem de caise (320 g)
    pentru blatul prajiturii:
    5 galbenusuri
    125 g zahar
    200 g unt sau margarina
    300 g faina
    un plic zahar vanilat
    coaja unei lamai
    un plic praf de copt
    Pentru bezeaua prajiturii:
    5 albusuri
    200 g zahar
    200 g nuca macinata
    Mod de preparare :
    Pentru ca prajitura obtinuta sa fie exact ca cea din imaginile retetei, este necesara o tava de 25×30 cm.
    Deoarece untul trebuie sa fie la temperatura camerei atunci cand il folosim, inainte de a incepe prepararea prajiturii Figaro va trebui sa-l scoatem din timp de la frigider. Peste cele 200 g de unt (sau margarina) adaugam 125 g de zahar si le frecam pana atunci cand se topeste zaharul. Separam albusurile de galbenusuri si adaugam pe rand cele cinci galbenusuri, incorporandu-le pe fiecare in parte.
    Pentru aroma, punem in compozitia prajiturii Figaro un pliculet de zahar vanilat si coaja de lamaie rasa. Amestecam 300 g faina cu un pliculet de praf de copt, apoi le adaugam in compozitie si omogenizam. Va rezulta un aluat tare pe care il vom intinde cu ajutorul mainilor direct in tava in care avem de gand sa coacem blatul prajiturii cu gem de caise. Fiind un aluat plin de grasime si folosind o tava teflonata, eu n-am mai pus hartie de copt.
    Introducem blatul prajiturii in cuptorul incins si il lasam la foc mediu aproximativ 10-15 minute. In timpul in care blatul se afla la cuptor vom prepara bezeaua prajiturii Figaro. Batem albusurile spuma si dupa aceea adaugam treptat celelalte 200 g de zahar. Mixam bezeaua pana cand zaharul se topeste si albusurile incep sa straluceasca, iar apoi adaugam 200 g de nuca macinata.
    Scotem din cuptor blatul prajiturii Figaro in momentul in care acesta este partial copt (vom observa ca incepe sa-si schimbe aspectul, nu mai arata a coca). Intindem uniform deasupra prajiturii gemul de caise si apoi peste gem punem bezeaua cu nuca. Reintroducem in cuptor prajitura cu gem de caise si bezea si o lasam la foc mediu inca 35-40 de minute .

  134. Prajitura Gerbeaud.

  135. PAUN DORIN PETRU says:

    Gogosi berlineze umplute cu gem ( diverse sortimente )
    Ingrediente
    Lapte 270 ml
    Zahar 60 g
    Drojdie proaspata 25 g
    Galbenusuri de ou 2 buc
    Coniac 1 lingura (optional )
    Esenta de vanilie 1 buc
    Sare 0.25 lingurite
    Unt 45 g unt moale la temperatura camerei
    Faina alba calitate superioara 500 g
    Ulei de floarea soarelui 1 l pentru prajit
    Zahar pudra 2 linguri
    Gem de capsuni 1 borcan de 450 g
    Mod de preparare
    Laptele cald se amesteca cu zaharul si drojdia.
    Apoi se adauga galbenusurile, coniacul, vanilia si sarea -amestecati bine totul cu un tel.
    Adaugati untul, putin il agitati si desfaceti.
    Si ultima este faina – amestecati bine aluatul cu un tel sau lingura.
    Aluatul astfel format il treceti pe masa pudrata cu faina si il framantati putin pana se uniformizeaza.
    Il puneti intr-un bol.
    Acoperiti cu capac sau prosop si lasati o ora sa creasca.
    In acest timp taiati din hartie de copt 20-30 de patrate.
    Cand a crescut aluatul il taiati in 20-30 bucati mici .
    Formati din ele bile uniforme si le puneti pe bucatile de hartie taiate mai sus.
    Lasati inca o ora, acoperite cu prosop, sa creasca bine.
    Cand trece timpul, turnati uleiul intr-un ceaun sau tigaie adanca, il lasati sa se incinga.
    Luati atent cate o hartie cu bila de aluat crescuta si o rasturnati usor in baia de ulei.
    Cand incepe sa se rumeneasca si sa faca spume puteti adauga si alte gogosi, pana au loc.
    Dati focul sa fie mediu si le rumeniti bine pe ambele parti.
    Sa aveti grija pentru ca se fac foarte repede
    Dupa ce se fac le scoateti le puneti pe o farfurie cu servetele, sa mai absoarba din ulei.
    Le puteti umple cu gem ( eu cu gem le prefer ) sau crema preferata – aveti nevoie de o seringa speciala de cofetarie si un pos.

  136. Baltag Lacramioara says:

    Cred ca cea mai rapida ar fi clatitele umplute cu gem si apoi de post as face negresa cu gem.

  137. Loredana Roiban says:

    Clatite cu gem
    1-2 oua
    2 cani cu faina
    1 cana lapte + 1 cana apa minerala sau plata
    un varf cutit sare
    o cescuta mica cu ulei folosit pentru copt clatitele
    gem de care aveti prin casa
    Intr-un castron se cerne faina, se adauga ouale, praful de sare si treptat, amestecand continuu cu telul, laptele si apa.
    Tigaia in care vom coace clatitele se unge de fiecare data cu putin ulei (cam o jumatate de lingura) si folosind cescuta, va este mult mai usor sa controlati cantitatea de ulei decat cu sticla.
    Cu un polonic luam din compozitie si turnam in tigaie, rotind-o pana ce se acopera toata suprafata cu aluat. Se coc pe fiecare parte intorcandu-le cu o paleta sau direct cu tigaia.
    Se umplu cu gem de care aveti in casa si se servesc calde .

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*