shopify site analytics
COCONUT ICE - Edith's Kitchen

COCONUT ICE

Print Friendly
Un dulce specific in Marea Britanie, care se face acum in perioada Craciunului.
Este elegant si numai bun de pus pe masa de Craciun sau de Revelion.
Chiar daca se face alb complet sau alb cu rosu (cum l-am facut eu), are un aspect si un gust deosebit.
Pentru iubitorii de cocos si/sau Rafaello, acest dulce este delicios!
                                                                                                                                                                                                                              Reteta Anna Foster
Ne trebuie:
340 gr nuca de cocos
(eu am pus 170 alba si 85 rosie)
340 zahar pudra
(nu am pus pentru ca laptele condensat a fost deja ff dulce)
o cutie lapte condensat(400ml)
(eu am pus doua 395g + 90 g)
2-3 picaturi colorant rosu
Cum se face:
Intr-un bol turnam laptele condensat, zaharul peste el si amestecam bine pana se omogenizeaza.
(In poza este prezent si zaharul pudra pentru ca inca nu desfacusem laptele condensat si nu stiam cat este de dulce.
Eu nu am mai folosit zahar deloc pentru ca nu a mai fost nevoie)
Daca aveti lapte condensat neindulcit, folositi cantitatea indicata de zahar)

Adaugam nuca de cocos si amestecam, asigurandu-ne ca nu au ramas portiuni uscate cu cocos.

Intr-o tava patrata sau dreptunghiulara – de preferinta, punem folie alimentara, apoi punem compozitia,
o presam bine cu dosul lingurii incat sa fie compacta si netezim frumos exteriorul.
Cam asa:

Dupa care o bagam la rece o ora minim, timp in care cocosul va absorbi din umezeala laptelui.
Eu am impartit laptele in doua (aproximativ), am facut intai compozitia rosie,
in care am pus cocos rosu si 2-3 picaturi de colorant alimentar rosu.
Am pus in tava intai compozitia rosie, am presat, apoi am pus compozitia alba.

Dupa preferinta, puteti face si bilute din compozitie, pe care sa le dati prin cocos.

Dupa o ora sau mai mult scoateti tava din frigider, scoateti compozitia cu tot cu folie

si taiem totul patrate/dreptunghiuri.

Si un close-up:

Daca le lasam mai mult la rece ele se intaresc din ce in ce mai mult.
Buuun-bun!
Usor, rapid si de efect!

Publicat in categoria DESERTURI, DESERTURI FESTIVE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

28 Comentarii:

  1. oau cum arata, sigur voi incerca si eu aceasta reteta, pentru ca arata demential si e si foarte usor de facut!

  2. Buuun, bun !!! Spiritul Craciunului isi spune cuvantul. Foarte frumoasa prezentarea. Te pup !

  3. Meli, e usoara si de efect! Sper sa-ti placa, te astept sa-mi spui 🙂

  4. Merci, Ginuca. Da, ne pregatim incet incet… Sper sa fac si bradul in week-end 🙂 Pup!

  5. Edith mai pe la prinz m-am uitat pe taste.com fix la reteta asta, arata exceptional dar mi-a fost o mega lene sa o traduc asa ca m-am pus pe facut islere :-)) Multumesc din suflet ca m-ai salvat de tradus si o sa le fac si eu curind caci sunt tare simpatice.

    Pupici si week end placut
    Cristina

  6. Cristina, chiar, ce coincidenta :))
    Ma bucur mult ca iti este de folos reteta asta simpla si bunaaa 🙂
    Pup si we frumos!

  7. Fie ca Sfintele Sarabatori ale Craciunului sa va aduca pace in suflet si sa va lumineze chipul de fericire. Sa va aduca numai impliniri, sa aveti parte de cadouri neasteptat de frumoase de care sa va bucurati impreuna cu cei dragi! Sa va fie casa casa si masa masa!!! “SARBATORI FERICITE

    te pup 🙂

  8. Mona, iti multumesc frumos pentru cuvintele frumoase si pentru urari. Si tie iti doresc Sarbatori cu liniste si multe bucurii alturi de cei dragi ai tai! Te pup! 🙂

  9. Draga mea, in primul rand, sa ai parte de un Craciun fericit si linistit! In al doilea rand, felicitari pentru prajitura! Si in al treilea rand: de unde lapte condensat Nestle? Spune-mi si mie, te rog, ca s-a desfiintat La Fourmi si nu stiu de unde sa mai iau 🙁

  10. Bunny, draguta, iti multumesc frumos, si tu sa ai un Craciun linistit si plin de bucurii.
    In legatura cu laptele, mi l-a luat Carmen de la o macelarie – Halal parca, din militari de pe langa magazinul Sir. Iti poate spune ea mai multe amanunte.

  11. Vai ce bine arata!!!! Pacat ca aici nu gasesc lapte condensat 🙁 Scumpa mea imi doresc sa ai parte de binecuvantari depline atat acum de Craciun cat si in noul an! Te pup!

  12. Multumesc Ina! Imi pare rau ca nu gasesti lapte condensat. Fetele au facut si cu late condensat subtire ingrosat pe foc cu ceva amidon…
    Iti multumesc frumos pt urari! Numai bine si bucurii si tie! Pup! 🙂

  13. Ceau. am fost ieri la cumparaturi…dar, crede-ma, nici in Kaufland, nici in Profi n-am gasit lapte condesat la cutie si fiumiu asta m-a zapacit sa-i fac prajitura aceasta. Imi poti spune unde gasesc acest lapte? sau cu ce se mai poate inlocui? Am sa mai incerc in Real…
    Astept raspunsul tau.
    Multumesc.
    Cu drag,
    Fely.

  14. Fely, intr-adevar nu prea se gaseste laptele condensat. Mie mi l-a luat o prietena de la o macelarie arabeasca. Aduc acolo tot felul de “minuni”.
    Sau poate iti trimite cineva din strainatate…
    Sau iei lapte condensat din ala pt cafea (la plus se gaseste in cutii de 200 ml ca si frisca) si il fierbi pe foc cu amidon. Au incercat asa cateva persoane si am inteles ca a iesit ok).
    Bafta! 🙂

  15. Fely, acum mi-am amintit ca am vazut si in Kaufland lapte condensat la tuburi la raionul cu lapte pt cafea si frisca. Daca ai in zona Kufland incearca si acolo. Vezi ca era si cu arome parca (capsuni si cacao), sa iei simplu ca sa se simta aroma de cocos. Sau.. cum preferi 🙂

  16. Intre timp a aparut laptele condensat prin magazine? Se gaseste mai usor? As face si eu, e ff usor de facut 🙂 Multumim!

  17. Am si o cutie de Coconut Cream, crezi ca ar fi o idee buna sa amestec laptele condensat cu coconut cream bineinteles pastrand proportiile? Multumesc anticipat!

    • Cristina, sincer nu stiu cum este coconut cream. Poti incerca, imsa nu stiu daca va mai fi indeajuns de compacta pentru a o taia bucati daca micsorezi cantitatea de lapte condensat..

  18. Anonymous says:

    Multumesc Edith! Cred ca voi face 50-50 ca sa nu stric toata compozitia. PS: blogul tau este inspiratia mea de zi cu zi! Love it! Cristina

  19. Draga Edith,

    Am făcut ieri prăjitura și nu mi-a ieșit, adică nu s-a închegat deloc. N-a fost chip să fac biluțe (așa am vrut inițial), am pus-o în tavă la rece și nu se poate tăia nici a doua zi, trebuie mâncată cu lingurița direct din tavă sau dintr-o cană. Nu înțeleg totuși, ce o încheagă? Poate este de vină laptele condensat găsit de mine, e mai lichid, văd că al tău arată f. gros în poză. Eu am găsit la Mega Image un lapte neîndulcit, scrie în grecește pe cutie.
    Mi-e ciudă, că îmi ies toate rețetele de la tine. Am mai av ut un singur eșec, cu cataiful, mai demult.

    • Oana, cel mai probabil nu ai folostit lapte condensat (din cel foarte gros, ca mierea si foarte dulce), ci din cel evaporat (care se pune in cafea).
      Daca vei cumpara din cel condensat gros, care se gaseste la cutie metalica, sigur iti va iesi. Daca folosesti lapte condensat gros indulcit, nu mai pui zahar.
      Ce probleme ai avut la cataif? Sa rezolvam si acolo misterul… 🙂

  20. Edith, e lapte condensat, la cutie metalică. L-am luat de la Mega Image. Uite că l-am găsit pe net:
    http://www.emag.ro/supermarket/lapte-integral-condensat-7-5-grasime-410g-ab-93763/pd/DD1T1BBBM/
    Lapte integral condensat 7.5% grasime 410g
    Descriere
    Produs omogenizat si sterilizat. Substanta uscat totala din lapte 17,5%. Prin adaugare a 410ml de apa la continutul conservei, se pot obtine 800 ml de lapte cu 38g grasimi/litru.

    Numai că nu prea era gros. Când am deschis cutia s-a rupt cheița și n-am putut desface capacul, totuși a curs prin fanta de la cheiță, deci nu e gros cum se vede în poza ta.

    Of, cu cataiful am încercat de două ori, două eșecuri, după aia am renunțat. Când am pus siropul de zahăr și am pus tava la cuptor s-a întărit ca naiba, s-a caramelizat, deși am ținut ca la carte (adică 15 min, cât ai zis) și fideluța a rămas tare-tare, abia am curățat tava (ca să arunc „blatul”)

    • Chiar nu stiu cum ar putea fi laptele asta, dar daca zici ca nu a fost gros, e clar ca de la el nu s-a inchegat… Imi pare rau. In Auchan am inteles ca se mai gaseste lapte consensat, poate mai incerci odata reteta 🙂
      Uh, de cataif nu stiu ce sa-ti zic. Nu l-am mai facut de mult si nu-mi dau seama ce s-a intamplat la tine. Imi pate rau 🙁

  21. Laptele condensat de la Nestle, unde se gaseste?
    Multumesc.

    • Elina, nu mai stiu de unde l-am cumparat eu. In magazinele arabesti gasesti sigur lapte condensat (daca stai in Bucuresti…) si am auzit ca s-ar gasi si in Auchan. Nu te uita dupa Nestle neaparat, ci sa fie la cutie metalica. Sa nu fie din cel subtire pt cafea, ca si acela e scris uneori pe etichete sau preturile de la raft, ca lapte condensat (este de fapt lapte evaporat). Noua pt reteta asta ne trebuie din cel gros.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*