shopify site analytics
Ciulama de pui cu ciuperci - Edith's Kitchen
Print Friendly

ciulama de pui cu ciuperci

Pe cat de simpla, pe atat de delicioasa: ciulamaua. Fie ca o incercam in varianta ciulama de pui, fie ciulama de ciuperci,

este la fel de delicioasa. Astazi avem o combinatie intre cele doua: o ciulama de pui cu ciuperci.

Eu am folosit de data asta ciuperci pleurotus, insa puteti folosi la fel de bine si champignon.

Ne trebuie:

1 kg ciuperci pleurotus

500 g pipote (de curcan am folosit eu)

2 cepe mari

2 lg de ulei

500 ml lapte

4 lg amidon

5 catei mari de usturoi

sare, piper

Cum se face:

Spalam bine pipotele si le taiem in 3-4 fiecare. :e fierbem cu cca 300 ml apa cu sare pentru

cca 30-40 minute. In alt vas, calim ceapa tocata marunt in ulei pentru  cca 5 minute.

Adaugam ceapa si ciupercile taitate fasii peste pipote (dupa cele 40 minute).

Lasam sa fiarba acoperti cca 15 minute.

Intre timp, amestecam amidonul cu 100 ml lapte rece, punem 400 ml lapte peste ciuperci,

lasam sa fiarba 5 minute, apoi adaugam laptele amestecat cu amidon, usturoiul pisat, pipers si lasam

sa fiarba inca 5 minute.

Eu am adaugat si 1/2 lingurita turmeric (care a colorat-o usor in galben).

Cum v-am zis, folosesc turmericul foarte des in utlima vreme…

Buna si aromata. Poate fi servita cu mamaliga sau cu paine prajita. La fel de buna.

Enjoy!

ciulama de pui cu ciuperci 1

Publicat in categoria PREPARATE DIN PUI
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

9 Comentarii:

  1. parca ar fi trebuit si niste unt sa fie implicat, niste galbenus de ou frecat cu smantana… 🙂

  2. este perfecta asa cum este!
    imi place SI pentru faptul ca este mai usoara cu amidon in comparatie cu ciulamaua clasica cu faina.
    si are si usturoi! 🙂

  3. La noi, in zona Moldovei se face cu smantana si faina, dar trebuie neaparat incercata si asta. Pare delicioasa!

  4. o reteta clasica, gustoasa!!!

  5. O reteta exceptionala… daca eu un barbat am reusit sa o fac (si sa arata) exact ca a ta! Delicioasa

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*