Vine vara, e cald trebuie sa mancam mai lejer, iar eu vin cu ciorba cu carnati!! 😛 Stiu, insa o ciorba buna de tot ca
asta nu am mai mancat de multa vreme. Mie imi plac ciorbele cu afumatura, asa ca daca nu va stiti amatori de asa
ceva nu o incercati. Insa daca va plac, muuusai sa o incercati si sa-mi spuneti cum v-a placut. 🙂
Nu uitati, folositi carnatii preferati, de gustul lor va depinde gustul final al ciorbei.
Ne trebuie:
cca 700 g carnati afumati (de casa de preferat)
2 cepe medii
2 ardei grasi
2 catei de usturoi
1 conserva de rosii Sun Food
4-5 linguri orez
cca 1,5 litri de apa (supa de legume)
1/2 legatura patrunjel
sare, piper
Am folosit rosii decojite de la Sun Food – conserve 100% sanatoase, fara aditivi sau conservanti,
pe care le am mereu la indeamana.
Cum se face:
Prajim carnatii taiati rondele, luam 2-3 linguri din grasimea lasata de ei si calim ceapa tocata marunt
cu sare, cca 10 minute, apoi adaugam ardeii taiati bucati potrivite usturoiul pisat
orezul si rosiile in bulion.
Adaugam apa fierbinte, sare, piper si lasam sa fiarba la foc mediu cca 20-25 minute.
La sfarsit adaugam patrunjelul tocat marunt.
Servim cu multa pofta, si (optional) cu parmezan ras deasupra din belsug, pentru ca este delicioasa.
Enjoy!
Ne-a placut atat de mult incat i-am trimis si socrului ca sa ma laud. Multumim pt reteta si numai bine. Cu simpatie, Mada.
Mada, ma bucur tare ca ai incercat-o si v-a placut.
Te mai astept sa te inspiri 🙂
Cu siguranta caci te urmaresc cam saptamanal.