shopify site analytics
Chiftelute de conopida - Edith's Kitchen
Print Friendly

chiftelute de conopida

La multi ani! Sa aveti un an plin de dragoste, sanatate, ganduri bune si veselie!

Sper ca ati petrecut frumos si fara excese (prea multe ๐Ÿ˜› ).

Incepem sirul retetelor de anul acesta cu o reteta mai lejera de chiftelute de conopida,

delicioase atat pe post de garnitura, cat si ca atare, pe post de aperitiv. Poate aveti sarbatoriti de Sf Ioan.

Pentru a fi adaptata la dieta Low Carb, inlocuim pesmetul cu 1 lingura rasa faina de cocos, faina de arowroot.

Poate fi adaptata si dietei Dukan, daca inlocuim branza cheddar cu branza dulce si pesmetul cu tarate de ovaz.

Ne trebuie:

1/2 conopida

1 ou mare

1/2 ceapa

60 g banza cheddar (sau cascaval/mozzarella)

4-5 lg de pesmet

patrunjel/marar

sare, piper

– cantitati pentru cca 20 bucati –

Cum se fac:

Fierbem conopida (eu o fierb la aburi de obicei, pentru a-si pastra cat mai multe vitamine) si o tocam marunt

cu cutitul sau in robotul de bucatarie.

Cu cealalta jumatate de conopida eu am facut salata de conopida cu maioneza – salata ce poate de asemenea fi un aperitiv festiv.

O amestecam cu restul ingredientelor: oul, ceapa tocata marunt, branza cheddar rasa pe razatoarea mica, 2-3 lg de pesmet,

marar tocat maruntย (puteti pune patrunjel, dupa preferinte), sare si piper.

compozitie chiftelute

Omogenizam compozitia si daca este prea moale sa o modelam cu mana, mai adaugam pesmet, cate 1-2 linguri, pana obtinem

consistenta dorita.

Le dam forma dorita, rotunde sau cum le-am facut eu, le punem in tava de la aragaz pe hartie de copt si le

coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 15-20 minute (la jumatatea timpului le intoarcem, pentru a se rumeni pe toate partile).

chiftelute in tava

Bune si lejere.

Enjoy!

chiftelute de conopida 1

Nota: pentru un plus de gust puteti adauga in compozitie putin bacon prajt sau nu in prealabil, tocat foarte marunt.

Publicat in categoria APERITIVE, APERITIVE FESTIVE, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

8 Comentarii:

  1. Prezentare excelenta. Nu mai apuc sa gatesc cate am in bookmarks salvate de la voi toti.

    • Didi, multumesc!
      Sa stii ca si eu sunt in aceeasi situatie. Muuulte pe lista de asteptare si timp putin ๐Ÿ™‚

  2. Nu stiu cat de gustoase sunt, dar par foarte sanatoase si arata senzational. Trebuie sa-ncerc. Multumesc!

    • Depinde de gusturi, care sut intotdeauna discutabile. Mie mi-au placut. Ramane sa le incercati si sa vedeti daca va plac sau nu ๐Ÿ˜‰

  3. Oare merge aceasta reteta facuta si in tigaie la foc mic si intr-o tigaie grill?

  4. ambele retete realizate, un adevarat deliciu ๐Ÿ™‚ salata e gata, fara a mai sta la frigider o devorez deja si astept cu nerabdare chiftelutele . Felicitari pt minunatele retete

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*