shopify site analytics
Chiftelute de ciuperci cu orez
Print Friendly

Ideea de chiftelute cu orez v-am mai aratat-o si la chiftelute de orez cu ton, iar mie mi se pare delicioasa.

Astazi, intr-o alta combinatie, chiftelute de ciuperci cu orez cu ceapa calita, marar si piper din belsug.

Se fac rapid, sunt spornice si pe deasupra sunt niste chiftelute de post.

Practic, avem orez cu ciuperci care poate fi folosit pe post de aperitiv/finger food. 🙂

Puteti folosi ciuperci proaspete pe care sa le maruntiti bine si le putei cali impreuna cu ceapa, dupa ce ati calit-o singura

5-10 minute, adaugati ciupercile si lasati pe foc pana se evapora lichidul. Cantitatea de ciuperci poate fi 700 g – 1 kg.

Eu am ales sa folosesc ciuperci la borcan de la Sun Food, le am mereu la indemana si nu contin conservanti.

Ne trebuie:

2 borcane ciuperci Sun Food

2 cepe mari

4 linguri ulei

80-100 g orez

1 legatura marar

5+5 linguri pesmet

sare, piper

– cantitati pentru cca 28 bucati –

Cum se fac:

Punem ciupercile la scurs intr-o sita.

Taiem ceapa marunt si o calim cu ulei si sare, amestecand din cand in cand, pentru cca 10 minute.

Fierbem orezul (orezul este cantarit nefiert) si il lasam sa se racoreasca

(orezul nu trebuie sa ramana apos dupa fierbere, pentru ca nu se va mai lega compozitia).

Amestecam ciupercile maruntite in robotul de bucatarie (sau tocate marunt cu cutitul), cu ceapa calita, orezul fiert

mararul tocat marunt, sare si piper muuult. Omogenizam compozitia si adaugam 5-6 linguri de pesmet, pentru a o lega

(puteti adauga si o lingura de faina in plus, daca vreti o consistenta mai tare a compozitiei, a mea a fost relativ moale…)

Gustati compozitia pentru a o potrivi de sare, piper, insa va avertizez ca riscati sa o mancati jumatate, ca este tare buna.

Formam bilute, mai neregulate si le punem pe o farfurie,

apoi dupa ce terminam toata compozitia le dam prin cele 5 linguri de pesmet ramase si le modelam frumos.

Le punem in tava pe haritie de copt si optional, punem cate 1/2 lingurita de ulei peste fiecare chifteluta.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 minute.

Le savuram caldute sau reci, sunt la fel de bune.

Enjoy!

 

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

Comenteaza mai jos:

  1. Cu ciuperci proaspete e vreo diferenta?

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*