web analytics
Print Friendly
cheesecake cu nuci si caramel 1
Pentru iubitorii de caramel, such as myself :P, astazi va prezint un minunat cheesecake cu nuci si caramel.
Ta-daa-aam!
Mi-a placut atat de tare incat este foarte posibl sa o fac din nou de Paste. Pentru cei care nu doriti doar dulciuri traditionale de Paste, este o alternativa minunata.
Nu va speriati ca este reteta mai lunga, nu este greu de facut…
 
Ne trebuie:
Blat
250 g biscuiti cu cacao
100 g unt (topit)
 
Umplutura:
600 g crema de branza (am folosit Frichesso de la Plus)
esenta de vanilie (am pus butter vanilla-Dr Oetker)
160 g zahar cu granulatie mai fina
2 oua
1 lingura faina
80 g nuci tocate cu cutitul
 
Glazura:
70 g zahar brun
70g unt
4 lg frisca lichida
+
jumatati de nuci pt ornat
(Ingrediente pt o ptava cu diametrul de 20-21 cm)
 
Cum se face:
Maruntim bine biscuitii (eu i-am maruntit in robotul de bucatarie), turnam peste ei untul topit si uniformizam bine compozitia.
Turnam amestecul intr-o tava cu peretii detasabili, tapetata pe fund cu hartie de copt si presam bine cu dosul unei linguri pana obtinem un blat compact si uniform.
Dam la frigider pana pregatim umplutura.

Untitled-1

Mixam crema de branza (aflata la temperatura camerei) cu zaharul si vanilia pana obtinem un amestec fin si omogen.
Adaugam ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare. Apoi adaugam faina cernuta si omogenizam.
Adaugam nucile maruntite cu cutitul (eu nu le-am maruntit foarte mult, sa se simta).
Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si coacem la cuptprul incins in prealabil la 150-160 grade, timp de 45 de minute.
IMG_4444
Dupa cele 45 de min, stingem focul si lasam tava in cuptor. Dupa 15-20 de min. intredeschidem putin usa cuptorului si lasam sa se raceasca acolo, treptat, ca sa nu crape.
Dupa ce s-a racit, o punem in congelator 10-15 min pana facem glazura (puteti sari peste etapa asta, eu am vrut sa fie rece, sa se inchege glazura mai repede pe ea).
Facem glazura. Topim zaharul intr-un vas mic, atentie sa nu se arda, amestecati continuu.
Cand toti bulgarasii de zahar s-au topit, punem smantana lichida si 1/2 din unt si amestecam pe foc pana compozitia este omogena.
Atentie, cand puneti frisca, vor sari stropi si se va inchega zaharul!
Luam glazura de pe foc si punem restul de unt, amestecand pana se dizolva complet. Lasam sa se raceasca, dupa ce s-a racit am pus in congelator
pt cca 5-10 minute sa se mai ingroase – verificati, amestecand in ea – ca nu vrem sa curga toata de pe cheesecake, nu? :))
Indepartam inelul din jurul cheesecake-ului si transferam (cu grija!!!) prajitura pe un platou. Cum procedez eu: bag sub prajitura doua palete, pe directie diametral opusa,
si cu atentie si o miscare rapida, transfer pe platou.
Turnam glazura deasupra si cu o lingurita intindem pe toata suprafata. Cum cheesecake-ul are o suprafata “copaiata” luam cu lingurita glazura si varsam artistic :)) pe laterale.
Puteti sari peste etapa asta, putin mai migaloasa :P
Ornam cu jumatati de nuci sau cu nuca maruntita, cum va place.
Dam la frigider pt 2-3 ore. Eu am lasat-o pana a doua zi dimineata.
Foaarte bunaaa!
Enjoy!
cheesecake cu nuci si caramel
 
Concluzii: A fost tare buna, insaaaa, data vitoare as face mai multa glazura, poate inca 1/2 de cantitate daca nu dubla :P Acum.. fiecare dupa gust, eu sunt fan caramel :))
Dupa cum vedeti, am ornat-o cu nuci pecan. Este prima data cand cumpar, eram tare curioasa sa vad cum sunt.
Pentru cei care nu ati incercat si sunteti curiosi, sunt aproape identice cu nucile noastre, asa ca nu e niciun fas, mai sunt si scumpe :))
 

70 Comentarii:

  1. Super reteta!!! Am si salvat-o si am sa o fac si eu.

  2. Superb ti-a iesit cheesecake-ul! as manca si eu vreo jumatate din el :)))

  3. ma amuza concluzia la care ai ajuns cu nucile pecan! :)) asa si eu, mi-am dorit foarte tare sa le gust, pana la urma le-am comandat online si, vorba ta, fas, tot ca nucile noastre! nu-s rele, dar tare-s scumpe! :))

  4. Anonymous says:

    reteta suna foarteee bine,dar am o intrebare.,nu se poate folosi branza de vaci normala?

  5. Anonymous says:

    La glazura se foloseste smantana lichida sau frisca? Pentru ca la explicatii ai spus odata smantana si apoi frisca. As vrea sa o incerc si eu de Paste ca tare imi plac prajiturile cu branza.

  6. si eu sunt fan caramel, de curand am descoperit dulce de leche gata preparat si nu ma pot opri pana nu ermin borcanul.).

  7. Draga Edith, arata… YUMMY acest cheescake si simt o maare nevoie sa-l incerc de Pasti :))

    Te rog mult sa-mi spui ce diametru are tava ta cu fund detasabil, pentru a putea adapta cantitatile la tava mea (care are 28 de cm).

    Multumesc mult!

  8. Anonymous says:

    Ciao Edith…super idee.Eu am facut un cheese cake cu fructe de padure inspirata de la tine si mi-a trecut prin cap sa incerc o varianta cu ciocolata..dar tu cu acest cheesecake cu caramel m-ai dat gata…arata suuuper fain si te cred pe cuvant cand spui ca-i si taaare bun…puup!!(Iuliana Tanase-fanul tau nr.1)

  9. Foarte bine arata, foarte delicioasa! O zi frumoasa!

  10. Fetele, ma bucur ca va place, poate o incercati ca e tare buna :)

  11. @Anonim: se poate folosi si branza de vaci, insa nu o sa iasa asa cremoasa, iese mai uscata… Incearca sa gasesto o branza mai cremoasa.

  12. @Anonim: poti folosi frisca lichida sau smantana lichida, oricare din ele.. (cele dulci din care se face frisca..)

  13. Ancutza, unde ai gasit dulce de leche? Esti in Ro?
    Am gasit eu dar e cam scump cam 20 de lei per 100 g parca are borcanasul…

  14. Cami, scrie in reteta dimensiunea tavii: 20-21 cm :)

  15. Iuliana, pup! Sa o incerci si pe asta ca e buna-buna :)
    SI cu cioco tot vreau sa incerc insa nu am apucat..

  16. nu, sunt in Italia dar l-am gasit la un magazin etnic, era din Spania sau Americ latina, l-am exterminat asa de repede ca am uitat sa-l notez. Nu reuseam s ama opresc…apoi am incercat si dulce de leche facut de nestle dar nu se compara(oricum era facut si asta intr-o tara araba, ca in Italia nu-l vand in magazine obisnuite). mai bine ca nu-l gasesti, creeaza dependenta:):).

  17. Arata divin!!! Iar caramelul acela imi tulbura privirea!!!! Eu as manca in nestire caramel! Mii de multumiri pt reteta!!!

    In afara ce crema de branza specificata in reteta, se mai poate folosi si alta marca sau alt tip? (de ex mascarpone??)

  18. Ir pt glazura se poate folosi si zahar tos, in loc de brun???

  19. Scuze, nu am observat! :”>

    Oricum felicitari inca o data pentru toate retetele minunate pe care le realizezi!

  20. Anonymous says:

    Hey I found picture of your cake on the Internet and it looked so delicious that I translated recipe with Google translator and now I am going to try to bake it on my own. Wish me luck.
    Greetings from Poland :)

  21. Arata demential!Chiar este o idee super buna de desert pt sarbatorile pascale.Merci.

  22. @Diana T: Da, sigur poti folosi si mascarpone, sau cu Philadelphia sau alta crema de branza.
    Poti folosi si zahar tos :)
    Te astept cu impresii :)

  23. @Cami: iti multumesc frumos! :)

  24. Hello, greetings to Poland!
    I’m glad you’ve found my recipe and you like it :)
    If you have any difficulties in translating it please let me know, I would be glad to help!

  25. @Haplea: merci, ma bucur ca iti place, sper sa o incerci :)

  26. So ok I’ ve got few questions.
    Most of your recipe is clear but what do ‘lg’ and ‘cuptprul’ mean? And how big is your cake-tin?
    Once again,
    Agnes from Poland :)

  27. Hi Agnes!
    “lg” – Table spoons
    “cuptorul” (missspelled “cuptprul”) – the oven
    Cake tin is 21 cm in diameter. (works also 20-22cm).
    Hope it helped :)

  28. Hristos a inviat!

    Am executat cheesecake-ul, l-am si taiat azi dimineata. Mi-a iesit si este foaaaarte bun!

    Am mai facut 2 praji de pe alte bloguri dar care nu ai iesit prea grozav asa ca… m-ai prins de clienta pe viitor. Numai de la tine o sa gatesc!

    Multumesc!

  29. Cami, ma bucur tare ca ti-a placut si ca o sa imi fii “clienta” pe viitor :)
    Te mai astept cu impresii cand incerci ceva!

  30. Buna
    Pot folosi altceva in locul celor 4 lg de frisca ? Nu de alta dar sa cumpar o cutie pt 4 lg ……

  31. Buna Dana, poti incerca cu 3lg de lapte.. Sper sa iasa ok, nu am incercat. Ideea este ca frisca devine mai vascoasa la caldura si ajuta la inchegarea glazurii. Dar posibil sa iasa ok ca are si untul.
    Eu am fol o cutie de 200ml, restul il poti bate si manca cu capsuni (ca tot au aparut acum pe pata.. :)

  32. Pe asta trebuie neaparat sa o incerc.
    De inaltare, odata cu fripturica ta de miel sigur o incerc.
    Arata minunat, multumim pentru retetele delicioase pe care ni le oferi! deja sunt fan :))

  33. Ileana, te astept cu impresii dupa ce le incerci pe ambele. Sper sa iti placa
    Merci ca esti fan,te mai astept cu drag! :)

  34. eu am gasit dulce de leche la carrefour (iasi) la radionul de lactate

  35. suuper, multzam pt pont! O sa ma uit si eu dupa el cand mai ajung prin Carrefour. :)

  36. Buna, Edith ! Multumesc pentru retetele tale ingenioase pe care le tot incerc de ceva vreme, numai ca nu am apucat sa-ti si “spun” asta:) .
    Un mic sfat as avea, daca-mi permiti, dat in cunostinta de cauza(dupa ce am incercat mai multe variante)! E mult mai reusita si cremoasa daca se foloseste smantana lichida in loc de frisca, iar pentru a evita murdarirea peretilor si a aragazului cand turnam smantana pentru caramel,trebuie sa o fierbem separat intr-o craticioara si abia apoi sa o turnam peste zaharul caramelizat.Acesta nu se va face bulgari, iar compozitia va fi dementiala si va fi gata mult mai repede!Pupici cu drag.

  37. Diana, multumim pentru sfat!
    Sper sa nu uit pana data viitoare cand voi face o glazura de caramel!
    Te mai astept!

  38. Am incercat reteta. A fost super, drept care o voi face si de Revelion. Este ceva deosebit, foarte fin.

  39. anaina, ma bucur ca ti-a placut :)
    Te mai astept!

  40. Gabriela Pal says:

    super reteta, multumim
    Edith poti gasi crema de lapte si la cei care aduc produse din Moldova, Ucraina, la rusi, de altfel ei au inventat-o

  41. Gabriela, sper sa iti placa daca o incerci :)
    Am gasit intre timp lapte condensat, am luat un bax :)) Inca nu l-am folosit la nimic :D
    multumesc pentru pont oricum :)

  42. Arata demential, deja inghit in sec, maine il execut si eu ca mor de pofta :D
    Pupici!

  43. Dana, sa-mi spui cum ti-a placut ;)

  44. Edith, e demential, doar ca eu am renuntat la nuci si am adaugat niste frisca, multumesc de reteta, pup!

  45. Dana, ma bucur mult ca ti-a placut ;)

  46. Anonymous says:

    Buna Edith, crezi ca mi-ar iesi prea joasa daca tava mea este de 24 cm? Nu de alta, dar nu stiu cum sa modific cantitatile daca este cazul pentru diferenta de 3 cm. Incerc sa o fac pentru masa de Paste si as dori sa imi iasa. Multumesc!
    Isabela

    • Isabela, cred ca va iesi destul de joasa in tava de 24 cm.. pt nici a mea nu a fost f inalta.

      Zic ca mai bine o faci asa:
      Blat: 350 g biscuiti, 150 g unt,

      Umplutura: 3 oua, 800 g de branza, 210 g zahar, 2 lg rase de faina, 100 g zahar brun.

      Glazura: 80 g zahar brun, 80g unt , 5 lg frisca lichida

      Te astept cu impresii.

  47. Anonymous says:

    A, as mai avea o intrebare: aici nu gasesc biscuiti cu cacao, asa ca voi folosi biscuiti simpli. Crezi ca e ok? Isabela

  48. Anonymous says:

    Multumesc frumos pentru raspunsul prompt, Edith. O sa o fac maine si revin cu impresii. Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  49. Anonymous says:

    Edith, cheesecake-ul a avut mare succes printre invitati. Trebuia sa pun mai putini biscuiti, a iesit cam gros stratul. In rest, minunat! Multumesc! Isabela

    • Isabela, ma bucur ca ti-a placut :)
      Este posibil sa fi avut o tava mai mica de 20-21 cm, din cauza asta ti-a iesit blatul mai gros… Te mai astept!

  50. wow,abia astept sa incerc reteta asta!

  51. Buna Edith,

    Sunt o “clienta” mai veche si te deranjez cu o intrebare: nucile din compozitia de branza pot fi un pic prajite/uscate la cuptor inainte? Se schimba gustul semnificativ? Ador caramelul insa nucile…not so much :) Nu imi place deloc gustul de nuci crude si ma gandesc ca desi compozitia intra la cuptor, nucile tot gustul ala il vor avea fiind in mediu “umed” :) Cheesecake oricum fac, glazura de caramel m-a convins din prima – voi merge pe varianta “dublu sau nimic” cu cantitatea :))
    Multumesc frumos pentru raspuns si mult succes in continuare.

    P.S. Nu e cinstit…faci mancare atat de buna si fotografii atat de frumoase (le vad pe Facebook :P)…noua celorlalti ce talente ne mai raman? :)

    • Georgiana, sigur poti praji nucile inainte. Sau le elimini de tot daca nu iti plac. Ssau folosesti stafide/nuca de cocos in locul ei…:)

      Esti tare draguta si iti multumesc pentru cuvintele frumoase!
      Talent este pt toti, depinde fiecare de cat a avut noroc. Sa stii ca si eu mi-as fi dorit mai mult ;)

  52. Multumesc frumos pentru raspuns! :)

  53. Buna Edith, se poate inlocui glazura doar cu dulce de leche?Sau e mai bun cu glazura de caramel?

    • Poti folosi si dulche de leche, depinde de gusturi. Sigur o sa iasa bun si asa. Eventual, in timp, le incerci pe ambele si vezi care iti place mai mult ;)

  54. de abia astept sa incerc reteta asta! arata delicios si, ca si tine, si eu sunt maaaaare fan caramel. e a doua pe lista mea de praji care trebuie incercate, prima e cheesecake-ul cu piersici, pe care am s-o fac maine, cand implineste fiul meu 9 luni :)
    multumim de retete!
    si inca ceva: pozele… sunt extraordinare! daca n-ar fi ele asa cum le faci tu, probabil ca n-ar fi asa de tentant.

  55. Buna! As dori si eu tare mult sa incerc reteta ta; am o mare frica insa ca nu se incheaga (asa am patit la alta reteta, cu amidon in loc de faina). De aia fac mereu cu “kaesekuchenhilfe” care are amidon si poate si praf de copt? Nu-mi dau seama din denumirele alea de euri, si tocmai din cauza eurilor vreau sa incerc ceva natural ca reteta ta.
    Deci sa recapitulez ce ma intriga: timpul si faina :)
    Cu ajutorul ala de prajitura, se tine 70-80 minute la 160 grade cuptor cu aer fierbinte , 180 grade cuptor normal, pe raftul al treilea de jos (sa nu se maroneasca rau). Iese intotdeauna uj deliciu, nici o plangere aici. Tava recomandata de ei e de 26cm (compozitia e 750 gr quarc, 4 oua, 250 ml lapte, etc..deci 1000 ml lichide).
    ESti mai experimentata in prajituri cu branza, crezi ca diferentele astea vine de la branza in sine? Adica quarq versus crema de branza?
    Sper sa nu te superi de intrebari..mereu fac greseli de genul schimbatul retetei ca mi se pare mie ca ceva e in neregula, mereu nu-mi iese, evident, si nici a doua ora nu-mi mai vine sa fac. Dar pt o kaesekuchen buna, fac orice:)

    • Sincera sa fiu nu am inteles ce vrei sa afli.. Poate o sa revii sa fii mai explicita.
      In legatura cu reteta mea de cheesecake, o poti incerca cu incredere, pt ca iese daca respecti intocmai cantitatile si timpul de preparare.

  56. Buna, Edith!

    Tocmai ce l-am gustat! L-am facut de aseara, l-am bagat la rece, iar sosul caramel l-am facut azi. Mi-a iesit cam gros si nu a curs ca el tau, dar l-am intins cum am putut.
    Vroiam sa iti spun ca am facut intr-o forma de 26cm si a iesit foarte ok. E adevarat ca nu e foarte inalt, dar nici mic. E blatul cam de 1cm si crema cam de 2cm.
    La gust e foarte bun si singurul lucru adaugat, a fost ananasul in crema. In rest, am respectat intocmai.
    Foarte bun si se face foarte usor.

    • Ma bucur ca ti-a placut, Alexandra!
      te mai astept!

    • Ce sa ma astepti, Edith, ca numai pe site-ul tau sunt. :)) A devenit cartea mea de bucate, de mai bine de 1 an jumate. Felicitari si multumesc!

    • :))) daca e asa, ma bucur ;)

    • Am facut-o din nou, numai ca acum am pus mult mai mult ananas, iar pe deasupra un jeleu de fructe, in care am bagat multe fructe de padure :) Nucile nu le-am pus nici prima data, nu imi plac deloc, iar acum am renuntat si la caramel. Imi place, ne putem “juca” in multe feluri cu reteta asta!
      Sarbatori fericite, draga mea!

    • Mmmm deja e cu totul alt cheesecake, dar desigur foarte delicios!
      Ma bucur ca te inspir. Te mai astept!
      Un an nou cu sanatate si bucurii!

  57. Am facut cheesecake-ul acesta de Craciun si a avut un mare succes. Caramelul…un deliciu, iar nucile preferatele mele. Doar colegele de serviciu au avut ceva de comentat, blatul din biscuiti. Ar putea fi inlocuit cu alt fel de blat?

    Ela

    • Ela, cheesecake-ul la origine are blat din biscuiti. Nu stiu cum s-ar comporta un blat normal, pentru ca va fi moale si tu trebuie sa torni compozitia de branza peste el… Doar cheesecake-urile facute la rece le poti face cu blat normal, copt inainte, de grosimea unui deget..

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>