shopify site analytics
Cheesecake cu ciocolata - Edith's Kitchen
Print Friendly

cheesecake-cu-ciocolata-2

Mana sus, cui ii place cheesecake-ul? πŸ™‚ Mie imi place mult, iar daca este cheesecake cu ciocolata si fara coacere,

este cu atat mai bine. Se face repede si este delicios!

Click pentru alte retete de cheesecake.

Ne trebuie:

Pentru blat:

150 g biscuiti (cu sau fara cacao)

80 g unt

2 lingurite de cacao (daca folosim biscuiti fara cacao)

Pentru compozitia de branza:

400 g crema de branza

4-5-6 linguri de zahar

120 g biscuiti

1 lingurita de cacao

vanilie

un praf de sare (daca crema de branza nu este usor sarata)

– cantitati pentru o forma de 18-20 cm –

Cum se face:

Eu am folosit o crema de branza light (cea din foto) si pentru indulcit, am folosit xylitol.

crema-de-branza-esquisa

Insa, varianta cu crema de branza full fat, de calitate, va fi mult mai buna!

Blatul:

Sfaramam biscutii in robotul de bucatarie impreuna cu cacaoa (nu mai adaugati cacao daca

folositi biscuiti cu cacao), peste care adaugam untul topit. Omogenizam bine.

Punem inelul unei forme de tort pe un platou, punem in interior compozitia de biscuiti si o presam bine, uniform,

pe toata suprafata. Dam la rece pana pregatim compozitia de branza.

Crema:

Punem crema de branza (aflata la temp. camerei) in bolul mixerului impreuna cu zaharul, vanilia si cacaoa (si sare, daca nu este sarata crema de branza).

crema-de-branza-in-mixer

Mixam pana se uniformizeaza frumos. Gustati si indulciti crema de branza dupa preferinte.

Turnam peste crema de branza biscuitii sfaramati in robotul de bucatarie si omogenizam bine.

compozitie-cheesecake

Punem compozitia peste blatul de biscuiti si lasam la frigider minim 4 ore (sau peste noapte).

Indepartam cu grija inelul din jurul cheesecake-ului (ne folosim de lama unui cutit) si ornam

cheesecake-ul cu ciocolata topita (si biscuiti sfaramati – optional).

Puteti adauga dupa preferinte, scortisoara, esenta de rom sau coaja de portocala.

Delicios de bun!

cheesecake-cu-ciocolata

Enjoy!

cheesecake-cu-ciocolata-1

Publicat in categoria DESERTURI, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. Imi place la nebunie. Am incercat-o si eu si a iesit delicioasa.
    Multumim pentru reteta!

  2. Edith, mainile tale fac minuni ! :)Ce bine arata ! Bestial! As avea si eu o intrebare si anume acest gen de cheesecake nu necesita gelatina? Ca ma tot uit si majoritatea retetelor contin si gelatina ….Ma intereseaza daca e destul de ferm, ca din poze asa ar arata !?Merci .

    • Inna, iti multumesc!:) Nu contine gelatina. Asta il face mai deosebit… Biscuitii pisati din compozitia de branza sunt suficienti pentru a da fermitate prajiturii.
      Si pentru viitor, daca in reteta nu este trecut un ingredient, el nu a fost folosit in reteta πŸ™‚

  3. Inca nu am facut nici una din retetele tale, dar mi se par toate excelente: foarte bine explicate, usoare, nu foarte complicate. Noua ne place enorm cheesecake-ul insa nu am facut niciodata pana acum din cauza faimoasei creme de branza.
    La supermarketul meu frantuzesc gasesc doar Mascarpone si o crema de branza pentru tartinat, care mie mi se pare cam sarata (Saint Moret Γ  tartiner). Sa risc cu tartinabila sau pot incerca si cu Mascarpone?

    • Cristina, ma bucur ca iti plac retetele mele si sper sa fie pe placul tau cand incerci ceva πŸ™‚
      Eu mai mereu cumpar crema de branza care este usor sarata (eu oricum adaug sare in toate dulciurile, inclusiv in inghetata :P). Asa ca as merge pe cea tartinabila.
      Insa daca ai indoieli, poti folosi si mascarpone (desi ma gandesc ca este mai grasa decat crema de branza..)
      Te astept cu impresii πŸ™‚

  4. Re bonjour cu impresii proaspete: reteta ta e GENIALA! A iesit excelenta. Reteta este simpla, dar detaliul care o face geniala este… sarea! Intr-adevar, ai dreptate. Am folosit cu inima stransa crema de branza sarata tartinabila, gandindu-ma ce desert dubios avea sa rezulte; si am inteles ca datorita sarii, crema nu iese gretoasa, doar dulce si grea, sarea aduce un echilibru pe papile, ce sa mai, “sarea in bucate” nu e vorba in vant!
    In Bretagne untul adevarat este demi-sel, n-ai sa intalnesti frigider de breton fara unt sarat.
    Dar pentru ca branza era sarata, am facut o exceptie si am folosit unt dulce . Am pus biscuiti cu pepite de ciocolata, ce sa mai, a fost foarte bun.
    Doua probleme am avut:
    1. N-am luat in calcul ca inelul meu de tort are un diametru mult mai mare ca al tau, asa ca prezentarea n-a fost grozava, ar fi trebuit sa pun cantitati duble, ca sa iasa forma frumoasa (deh, da-i omului mintea cea de pe urma INAINTE sa cumpere ingredientele). Nu-i bai, next time stiu ce sa fac.
    2. Sunt maritata cu Shrek. Adica aproape un sfert din compozitie a disparut pana sa ajunga in inel, din cauza sotului care tot fura cate un linguroi pe furis.

    Foarte bun desert, multumim Edith, si mai venim cand facem poze data viitoare πŸ™‚

    • Cristina, ma bucur tare ca ti-a placut! πŸ™‚
      Eu folosesc un praf de sare in orice desert, chiar si la inghetata πŸ˜›
      Data viitoare sa-l inchizi pe Shrek in sufragerie la meci (ii dai o bere si rezolvi :)), ca sa iti ajunga compozitia pt tava πŸ˜‰
      Eu de obicei scriu la retete dimensiunile tavii (poate pe la primele retete sa imi fi scapat), asa ca stii, data viitoare respecti dimensiunea sau maresti cantitatile.
      Te mai astept!

  5. Am bifat-o si pe aceasta, usor de facut si bunicica, daca este consumata in cantitati mici πŸ™‚

    • Mirabela, ma bucur ca aiincercat-o. Noua ni s-a parut buna-buna.
      Dar depinde foarte mult de tipul de crema de branza si de biscuitii folositi. Trebuie sa fie gustoase ambele πŸ™‚

Adauga comentariu