shopify site analytics
Chec cu coacaze - Edith's Kitchen

Chec cu coacaze

Print Friendly

chec-cu-coacaze

Ce poate fi facut cu orice alte fructe micute sau mai mari, taiate cubulete. La fel de buna va fi si cu afine,

zmeura, capsuni taiate cubulete. Dupa preferinte.

Este o prajitura fara gluten, low carb, fara zahar, cu faina de migdale.

Pufoasa si delicioasa. Va sfatuiesc sa puneti ceva mai multe fructe, eu am pus destul de putine.

Ne trebuie:

200 g crema de branza (la temperatura camerei)

100 g unt  (la temperatura camerei)

4 oua

8-9 linguri indulcitor (am folosit xylitol)

2 lingurite suc de lamaie

200 g faina de migdale

2 lingurite praf de copt

vanilie

un praf de sare

un pumn de coacaze

Cum se face:

Mixam untul si crema de branza aflate la temperatura camerei intr-un bol incapator.

In alt bol, mixam ouale la viteza mare cca 2 minute cu sare si zahar pana se formeaza spuma.

Adaugam ouale peste unt si crema de branza, sucul de lamaie si vanilia. Omogenizam compozitia

si adaugam faina de migdale amestecata cu praful de copt. Omigenizam si adaugam coacazele

(eu am folosit coacaze congelate care s-au decongelat cat timp am pregatit compozitia)

compozitie-chec

Turnam compozitia obtinuta intr-o tava de chec unsa cu putin ulei si coacem la cuptorul preincalzit la 180 pentru 50-55 minute,

pana trece testul scobitorii (in ultimele 10-15 minute eu am acoperit tava cu folie de aluminiu pentru a nu se rumeni

prea tare deasupra).

chec-cu-coacaze-1

Obitnem un chec pufos, aromat, usooor umed. Personal nu-mi plac prajiturile uscate.

Enjoy!

chec-cu-coacaze-2

Publicat in categoria DESERTURI, RETETE LOW CARB
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

10 Comentarii:

  1. Adriana MOSOR says:

    ce pot folosi în loc de xylitol? miere sau sirop de agave?

    • Eu nu folosesc miere la copt. Poti folosi orice folosesti tu in mod normal pentru a indulci prajiturile. Insa nu stiu sa-ti spun cantitatea…

  2. Anca Arissa says:

    Yammy :). Si eu prefer prajiturile mai umede si nu uscate. Checul arata super.Spune-mi te rog cu ce dieta ai avut rezultate mai bune: Dukan sau low carb ? Ai folosit xilytol in preparate pt iarna ? (gemuri,compoturi). Eram curioasa daca au rezistat peste iarna. Multumesc anticipat.Cu drag,Anca.

    • Anca, cu dieta dukan am avut rezultate mai bune. Dieta low carb necesita musai miscare, pt ca totul are un continut caloric ridicat. Si eu nu fac miscare, din cauza asta nu au fost nici rezultate. Insa din cand in cand prefer sa fac dulciuri low carb sa ma simt mai putin vinovata cand le mananc 😛
      Nu am folosit niciodata xylitol la gemuri/dulceturi, asa ca nu stiu ce sa-ti spun. Imi pare rau.
      Te mai astept! 🙂

  3. In loc de crema de branza ar merge niste smantana ff grasa?

    • Smantana, oricat de grasa, nu este la fel de vascoasa ca si crema de branza. Deci nu stiu ce sa-ti spun.. Poate o cantitate mai mica? Nu am incercat.

  4. Ai folosit o pastaie de vanilie sau esenta de vanilie ? Daca folosesc esenta de vanilie o lingurita ar fi suficient ?
    Multumesc.

    • Mihai, eu folosesc de obicei esenta. Extractul natural si pastaia, nu stiu de ce, dar nu-mi plac…
      Eu folosesc fiola, aici 1/2 de fiola ar fi ok, si cred ca 1 lingurita de esenta la sticluta normala e ok.
      Poti folosi orice iti place si pui dupa preferinte. Daca miroase a vanilie compozitia, e bine 🙂

  5. Madalina says:

    Super bun! Am facut si mi-a iesit minunat…
    Eu mai am o reteta de chec clasic, care e guilty pleasure, chiar daca are o gramada de minuni (dusmani ai dietei) in compozitie.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*