web analytics
Print Friendly

chec aperitiv cu masline si gogosar

Checurile aperitiv (alaturi de pizza) mi se par una dintre cele mai faine desoperiri. Amesteci diverse ingrediente si ai practic

un soi de sendvis pe care il poti consuma si la micul dejun si ca gustare dar la fel de bine si  la o masa festiva.

Astazi avem un chec cu masline pe care l-am avut pe masa de revelion. O combinatie de culori atractiva:

galben, negru, rosu, cu gust usor acrisor de la gogosar.

Ne trebuie:

100 g faina

1 lingurita praf de copt

3 lg ulei

4 oua

130 g masline

150 g cascaval ras

100 g gogosar murat

piper

1 lgt rasa zahar

1/2 lgt turmeric (pt culoare – optional)

Cum se face:

Mixam cca 2 minute ouale cu sarea si zaharul. Punem peste ele faina amestecata cu praful de copt si turmericul (daca folositi),

uleiul si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam cascavalul ras, maslinele rondele, gogosarul

tocat cubulete si piper. Omogenizam compozitia si o turnam intr-o tava (11 x 25 cm) de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina.

chec aperitiv in tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 30-40 minute.

Lasam sa se raceasca 1-2 minute in tava si apoi scoatem checul din tava si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

Se feliaza rece! Se pastreaza la frigider impachetat in folie de plastic.

Enjoy!

chec aperitiv cu masline si gogosar 1

 

13 Comentarii:

  1. Apetisant, ca de obicei:)

  2. L-am pragatit ieri, si astazi nu mai am nicio felie! Foarte delicios, multumesc, Edith! Va ramane pe lista de aperitive pentru sarbatori cu siguranta :)

  3. Buna,as putea sa pun mai putine masline,sa inlocuiesc cu ciuperci iar in loc de gogosar sa pun ardei gras proaspat?Nu am gogosar murat :( Merci.

    • Andre, sigur, poti face ce combinatii vrei, dar sa pastrezi oarecum cantitatile.
      Gogosarul murat il poti inlocui chiar cu castravete murat. Ii da o usoara acreala care mie imi place. Dar cred ca si cu ardei gras va iesi ok :)

  4. Tocmai am facut acest chec si a iesit nemaipomenit! Te felicit draga Edith!

  5. si pe mine ma chema edith si cand tiam vazut retetele mam gandit sa le fac si eu iar acest chec arata superb si yam yam delicios

  6. Alexandra says:

    Tocmai a trecut ziua sotului si am facut pentru prima data: checul cu masline, briose cu bacon, patratele picante, prajitura cu pere si chiftelutele la cuptor simple si cu susan. Toate au iesit nemaipomenite si nu s-a mai salvat nimic. Multumesc mult pentru retete.

  7. Foarte bun!

Leave a Reply