shopify site analytics
CATE CEVA DESPRE APA - Edith's Kitchen
Print Friendly

Ceva ce poate nici nu am banuit despre apa…
Cititi aici: Mesaje de la apa

Se stie ca putem rezista chiar si cateva saptamani fara mancare, in schimb nu putem rezista mai mult de cateva zile fara apa. Aceasta ne ajuta sa absorbim nutrientii din mancare, sa digeram mancarea, determina mentinerea temperaturii optime corporale si filtreaza multe toxine.

Nutritionistii recomanda tuturor categoriilor de varsta consumul apei in mod regulat deoarece corpul nu face rezerve de apa. Daca nu beti destula apa apare deshidratarea semnalizata in primul prin senzatia de sete. Alte simptome sunt durerile de cap, oboseala acuta, uscarea limbii si a gurii in general, ameteala si urinari rare. Foarte afectati vor fi rinichii. Pot aparea pietre la rinichi.

Urmatoarea intrebare fireasca este cata apa sa bem, tinand cont ca multe alimente ca fructele, legumele, carnea si branza, sa nu mai amintim de ceai, cafea, lapte sau sucuri, contin apa. In timpul caniculei aportul de apa trebuie sa fie mai mare pentru a inlocui lichidele pierdute. In mod normal cantitatea de apa necesara corpului depinde si de ceea ce mancam, de starea vremii, de psihicul nostru si mai ales de starea de sanatate. In general avem nevoie de 1,5-2 litri de lichide zilnic. Depasim cu siguranta aceasta norma pe timpul verii sau daca practicam activitati fizice solicitante, daca avem febra, stari de voma. In timpul sarcinii si alaptatului sunt necesare cat mai multe lichide.

Ce anume bem ? Raspunsul este evident, cat mai multa apa pentru ca nu contine zahar, cafeina sau calorii, deci nu va strica dintii si nici nu va ingrasa. Alte bauturi care contin apa sunt laptele, sucul de fructe, ceaiul, cafeaua si alcoolul, dar fie ingrasa datorita grasimilor si zaharurilor continute, fie au efect diuretic accentuat.

Unii se intreaba daca apa plata este mai buna decat cea de la robinet. La noi este evident de preferat consumul apei plate, tinand cont de reteaua invechita de apa. Pentru copii foarte mici este recomandat ca apa de la robinet sa fie fiarta si racita, la fel si cea plata. Teoretic cea plata este apa minerala necarbogazoasa, cu putine minerale, filtrata, curatata si fara bacterii, adica microbiologic purificata.

 

La fel de buna este si apa minerala, mai ales ca ea contine minerale ca magneziu, calciu in cantitati diferite, in functie de izvorul de captare.
Consumul apei in timpul mesei nu are nici un efect asupra greutatii corporale. Cresterea in greutate se datoreaza exclusiv aportului mare de calorii. Dar consumul de apa in timpul mesei nu este indicat. Apa nu are calorii, deci nu influenteaza ingrasarea. E adevarat ca daca la masa consumam alte bauturi ca laptele, sucul de fructe si alcoolul atunci veti mari numarul de calorii.

Cantitatea de apa consumata nu duce la retinerea de lichide, ba din contra ajuta la eliminarea sarii, principalul factor care retine apa in organism. Incercati sa mancati mai putina sare si sa beti mai multa apa.
Ca sa va obisnuiti sa consumati apa cu placere puteti apela la cateva trucuri. Daca veti adauga o felie de lamaie sau portocala, kiwi intr-un pahar de apa acesta va deveni mai atragator. In timpul verilor calduroase tineti permanent apa la rece in frigider.

Sursa: gradinamea.ro

Publicat in categoria SANATATE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

4 Comentarii:

  1. Pana la urma, s-a dovedit ca apa plata este mai incarcata microbiologic chiar decat apa de la robinet, caci este statuta. O apa curata se obtine prin filtrarea apei de la robinet, dar cu un filtru de calitate.

  2. Aualeu, chiar asa?? Eu numai apa plata beau dr nu asa de.. fitze ci ca pe cea de la robinet nu pot sa o inghit…

  3. Anonymous says:

    Apa de la robinet e curata,dar e apa moarta nu contine nimic bun organismului……..

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*