shopify site analytics
Caponata - Edith's Kitchen

Caponata

Print Friendly

caponata

A venit randul si caponatei, un aperitiv italian cu vinete tare bun, specific in Sicilia.

Neaparat sa il incercati cat se mai gasesc vinete romanesti pe piata.

Reteta este inspiratie de la Carmen, careia ii multumesc.

Ne trebuie:

4-5 vinete

250 g masline (eu am pus fara samburi)

3 cepe potrivite

4 rosii coapte

2 catei usturoi

2-3 tulpini de telina (nu am pus)

50 g capere (nu am pus)

8 linguri otet

1 lingura zahar

8-10 linguri ulei de masline

sare

busuioc

Cum se face:

Ideal ar fi sa aveti vinete mai subtiri, cele mai fara samburi.

Taiem vinetele cubulete potrivite si le punem in apa cu sare cca 1-2 ore.

vinete

Taiem rosiile in jumatate si le dam pe razatoare (mi se pare modalitatea cea mai rapida, dar le puteti decoji daca preferati).

Tocam ceapa si usturoiul si le calim in 2-3 linguri de ulei de maline.

Dupa ce s-au rumenit, adaugam rosiile, maslinele, caperele scurse si clatite cu putina apa, (eu nu am pus capere si tulpini de telina).

Amestecam bine si lasam sa fiarba la foc potrivit, pana se formeaza un sos.

Scugem vinetele de apa si le calim in alt vas, in mai multe transe (in 3 transe le-am calit eu) pentru ca sa se patrunda repede si uniorm.

Untitled-1

Dupa ce am terminat cu vinetele, calim cateva minute si tulpinile de telina, in acelasi vas.

Adaugam vinetele si telina peste sosul de rosii si lasam la foc mic cam cca 10 minute.

Dupa aceea presaram zaharul si otetul, amestecam, potrivim de sare, mai lasam sa fiarba cca 10 minute.

Tare buna calduta dar si mai buna rece.

Enjoy!

caponata 1

Publicat in categoria BUCATARIE INTERNATIONALA, RETETE DE POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

13 Comentarii:

  1. Sunt innebuntia dupa caponata!! si vasele?? de unde vasele?? sunt dementiale!! pupici

  2. nu refuz nimic cu vinete prajite. ce clare sunt pozele,nu intreb ca sigur imi spui ca am nevoie de trepied:))

  3. Un aperitiv care se numara printre preferatele mele!Arata minunat,pozele superbe,ca de obicei!We placut!

  4. Fetele, va multumesc frumos! πŸ™‚

    Anto, vasutul este de la Laura Adamache, adus din Italia β™₯

    Mitinita, vezi ca stii? ;))

    Flory, multumesc la fel πŸ™‚

  5. Un singur cuvant: excelent, minunat, mouth-watering – cum spun englezii! (ok, stiu, au fost doua, trei, patru, dar nu ma pot hotari cum sa descriu aceasta reteta). Trebuie neaparat sa o fac si eu! πŸ™‚

  6. arata super,si orice e cu vinete e bun!!!
    week-end placut

  7. Andra, Sarah, va pup!

  8. weekendula sta am gatit “a la Edith” πŸ™‚
    Pe langa tarta cu prune am facut si mancarica asta plus o ciorba radauteana. Vaaai ce a fost la gurile noastreeee.. bune rau!:))
    sarumana pentru masa πŸ˜›

  9. Hello,mmmmm,ce bine arata…unde mai pun ca sunt vinete,moartea mea.Deci,saptamana asta ma bag sa fac.
    O zi buna.Anca

  10. si eu ador aceasta combinatie !!!! ..e perfecta πŸ˜‰ …

  11. Am revenit cu impresii despre caponata.Am comis-o dupa cum am spus.Mi-a placut,este buna,dar daca puneam mai multe rosii cred ca faceam bine.As fi avut mai mult sos ( nu-mi place mancarea prea uscata) Iar la tine Edith caponata este mai colorata,a mea nu era asa rosie.In concluzie data viitoare o sa pun 2,3 rosii in plus.In rest a placut la toata lumea:sot,colegi.Numai bine.Anca

  12. Liliana, save fie de bine!!
    Ce de bunatati ai facut! Ma bucur mult ca ai incercat retetele mele si te mai astept cu drag si pe viitor πŸ™‚

  13. Anca, ma bucur ca ai incercat-o si ti-a placut πŸ™‚ Probabil rosiile mele au fost mai mari.. sau mai zemoase..
    Oricum, fiecare o adapteaza gustului sau πŸ™‚
    Te mai astept! πŸ™‚

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*