shopify site analytics
Cannoli aperitiv cu ton si masline
Print Friendly

Cu totii stim delicioasele cannoli italiene, insa astazi, avem o varianta mai deosebita, cannoli aperitiv,

umpluti cu o crema de ton cu masline, cu crema de branza si un accent picant dat de dulceata de ardei iute.

Un aperitiv spectaculos si gustos, cu care poti incanta orice musafir sau pe care il poti consuma oricand ca gustare.

Ne trebuie:

400 g aluat foietaj

1 ou

200 g crema de branza

o conserva de ton (cca 120 g ton scurs)

cca 60 g masline verzi fara samburi

3 lingurite dulceata de ardei iute (sau sos chilli) – optional

– cantitati pentru cca 18 bucati –

Cum se fac:

Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete peste noapte in frigider sau la temperatura camerei.

Intindem foaia puin si taiem fasii lungi si late de cca 1 deget.

Infasuram in spirala aluatul pe conurile metalice, presand bine capatul final sa nu se desfaca (il puneti dedesubt cand asezati conurile in tava).

Daca nu aveti conuri/cilindre metalice, puteti face si conuri din hartie pe care sa puneti aluatul.

Atentie, sa lasati cca 1/2 cm cilindru gol, fara aluat la un capat, pentru a le putea scoate usor

(eu nu am lasat la toate si le-am scos mai greu…).

Recomand sa folositi cilindre putin mai groase (ale mele au cca 1 cm diametru). Cannoli obtinuti cu cele subtiri se umplu putin mai greu.

Odata puse in tava, pe hartie de copt, le ungem cu ou batut si presaram seminte de mac/susan deasupra.

Le coacem la cuptorul preincalzit la 200 C pentru cca 15 minute.

Le lasam sa se raceasca 5 minute, apoi scoatem cu grija cilindrii metalici. II lasam sa se raceasca pe un gratar apoi.

Intre timp ne ocupam de umplutura: amestecam crema de branza cu tonul bine scurs, maslinele tocate marunt

si dulceata de ardei iute (daca folositi). Punem crema obtinuta intr-o punga si taiem putin la un colt.

Cu ajutorul ei umplem cannoli care intre timp s-au racit.

Ii savuram cu pofta!

Enjoy!

******************

Pentru reteta am folosit produse comandate de pe supermercato.ro, un site care comercializeaza produse din Italia (este importator direct al produselor).

Pe langa magazinul online care ii este oricui la indemana, au si 10 magazine fizice, o afacere de familie care aduce in Romania,

produse ce nu se gasesc aici, sau produse pe care le putem gasi si la noi, insa la calitatea din Italia.

Comenzile online se livreaza in maxim 48 de ore. Ii puteti gasi si pe facebook.

 

Publicat in categoria APERITIVE, APERITIVE FESTIVE, PROMO-POST
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

6 Comentarii:

  1. Ce idee buna! Chiar nu ma gandisem ca se pot face cannoli si sarati! Super idei ne dai, Edith, ca de obicei! 🙂
    Iti doresc sa ai o primavara frumoasa.

  2. Ps. Pozele sunt minunate, as always! <3

  3. K-Othrine Profi EC 250 says:

    De cateva zile poftesc la masline, cred ca voi incerca acesti cannoli (n-am mancat vreodata cannoli sarati) pentru ca mi-au lasat gura apa!

    • Nici eu nu mancasem cannoli sarati pana sa ii incerc pe astia, insa am vazut mai demult ideea si mi-a ramas in minte 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*