Dulcele copilariei intr-o alta interpretare – budinca de orez, cu gust de caramel. Si ca sa ne facem de cap punem si niste sos
de caramel deasupra (eu am pus topping pt inghetata pt ca il aveam in frigider, dar desigur, il puteti
face acasa, este mult mai bun). Dedicatie speciala pentru toti iubitorii de caramel (asa ca mine… )
Reteta este inspirata de Jamie Oliver.
Ne trebuie:
1 cana orez
2 cani apa
2 cani lapte
200 ml smantana lichida pentru gatit
2 linguri de zahar/eritritol/xylitol
1/4 lingurita sare
1 lingurita aroma de caramel
sos de caramel pentru servire (optional)
– cantitati pentru 2-3 portii –
Cum se face:
Pentru a-i da minunata aroma de caramel am folosit aroma de caramel de la NoSugarShop.ro.
Atentie, nu puneti multa, pentru ca ii da gust amar! Tot la ei gasiti o gama larga de indulcitori naturali!
Fierbem apa, si punem orezul la fiert in ea. Se lasa pana se umfla, dupa care se adauga laptele, smantana,
sarea, zaharul si aroma de caramel. Eu am facut-o mai light si am folosit eritritol.
Se amesteca din cand in cand, sa nu se prinda. Se toarna in forme cat inca este cald (optional)
si se serveste cu sos de caramel deasupra (optional).
Enjoy!
Imi aduc aminte ca in copilarie serveam budica de orez cu gem dulce-acrisor de prune sau cu scortisoara – o nebunie! Dar pentru ca imi place mult varianta ta (si, in plus, arata foarte bine), am s-o incerc si eu. Multumesc pentru idee!
Daa, orezul cu lapte e minunat cu dulceata de visine. Insa eu sunt mare amatoare de caramel si asa mi-a fost pofta atunci 😉
imi aduce aminte de copilarie, doar ca bunica mea imi facea cu dulceata de visine
Ador orezul cu lapte si imi aduce aminte de copilarie! Inca nu am incercat orez cu lapte si caramel dar data viitoare o sa incerc si cu caramel pentru ca arata atat de bine!