shopify site analytics
Budinca de dovleac cu scortisoara - Edith's Kitchen
Print Friendly

pumpkin custard

Sau clasicul pumpkin custard mai… dietetic. Se face usor si este delicios,

special recomandat iubitorilor aromei de scortisoara.

Este un desert ce poate fi consumat si in dieta Dukan.

Ne trebuie:

1 cana piure de dovleac fiert

3 oua

3 lg indulcitor (Xylitol)

1/2 lgt scortsoara

vanilie

100 ml lapte

un praf de sare

– cantitati pt 5 mini forme –

Cum se face:

Fierbem dovleacul taiat cuburi (eu l-am fiert la aburi) apoi il facem piure in robotul de bucatarie

(sau cu blenderul vertical). Eu am fiert vreo 3 felii mari, daca va mai ramane il puteti pudra cu zahar/xylitol

si putina scortisoara si sa il consumati ca atare 🙂 Cana in care am pus piureul este una normala.

Mixam bine ouale cu indulcitorul (desigur, puteti folosi si zahar daca nu tineti sa fie dietetica).

Adaugam piureul de dovleac, laptele, scortisoara, sarea si vanilia.

Turnam compozitia in forme individuale care merg la cuptor si coacem pt cca 40-50 minute.

Daca nu aveti mini forme ceramice, le puteti coaca si intr-o tava de muffins.

Buna si aromata!

pumpkin custard 1

Enjoy!

pumpkin custard 2

Publicat in categoria RETETE DUKAN
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

14 Comentarii:

  1. mmm scortisoara, imi placeeee 🙂

  2. Yammy! Chestia asta ma tenteaza maxim!

  3. MMMMMMMMMMMMMMM …super ! de abia astept sa ajung la piata sa cumpar dovleac! pupici pt edith!victoria

  4. preferata mea :* e o budinca super mega delicioasa! Te pup!

  5. Heeei 🙂 Se poate consuma si in perioada de Atac ? 🙂

  6. Nu publica ce scriu acum, nu știam cum sa.ti trimit mesaj privat.
    Rugămintea mea e așa… Nu am găsit la tine decit 2 Rețete cu dovleac… Mai ai cumva nepublicate? Mi.au stârnit poftele astia de aici http://www.henryhappened.com/25-pumpkin-recipes-that-dont-involve-pie.html
    Tu știi ca eu te ador si tot ce fac cu fetele mele sint Rețetele tale
    O zi buna
    Spor in toate

    • Fifi, l-am publicat, nu e bai 🙂
      Nu am multe retete cu dovleac pentru ca nu sunt o mare amatoare de dovleac. Cel mai mult imi place copt.
      Insa ideile de pe link par delicioase. Poate voi incerca din ele pe viitor. De ce nu le incerci si tu? 😉
      Iti multumesc si va pup pe toate ♥

  7. Edith, eu stiu ca dovleacul este fruct ,deci nu este permis decat in consolidare. Daca este vorba de dovleacul cel stiu eu de la bunica (ludau ii zicea ), contine zahar, este destul de dulce.

  8. Incercata si aceasta. Buna 🙂

  9. Foarte buna!minunata!

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*