Din ciclul: ce gatim cu ce avem prin frigider, va prezint urmatoarea reteta rapida pe care o putem face intr-o dupa-amiaza cand venim de la servici. 🙂
Ne trebuie:
2-3 carnati
4-5 cartofi
3 oua
2 linguri faina
3 linguri ulei
sare
piper
unt/ulei pt uns tava
rosii, marar, patrunjel – pt decor (optional)
(pentru cca 2 portii)
Cum se face:
Fierbem cartofii fie intregi in coaja, fie deja taiati cubulete subtiri (eu i-am fiert taiati la aburi).
Carnatii se taie in bucatele mici si ii prajim putin in 2 lg de ulei.
Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu o lg de ulei, dupa care le adaugam peste albusuri, punem si faina in ploaie.
Punem cartofii si carnatii peste spuma de oua si amestecam usor.
Punem totul intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptorul incins pt cca 30-35 de min. Puteti pune desupra felii de rosii sau rosii cherry, pt decor.
Eu am presarat si cateva codite de chivas uscata – puteti pune marar, patrunjel, dupa gust.
Merge bine cu o salata cu castraveti si ceapa multa sau cu muraturi.
Enjoy!
Arata foarte bine si rezolva problema bucatelelor ramase prin frigider. Poate altii sunt mai ordonati dar eu raman mereu cu o felie de piet de pui, o jumatate de friptura, o mana de morcov ras sau mazare fiarta.
Andra, ai perfecta dreptate! Imi imaginez cum ar fi cu mazare, mmmmm 🙂
Merci de vizita si te mai astept! 🙂
Ce bine ara! Mi-ai fact o pofta!
O!Stii ce vreau eu de la tine?vasul;e pe gustul meu!Iar budinca o fac eu!
Te imbratisez!
Super reteta…
Mariana, draga mea, si mie mi-a placut mult tavita asta, este micuta si practica. Cred ca am luat-o din Kaufland acum ceva vreme.. sper sa nu ma insel.
Te pup!
Multumesc Surac! 🙂
Super reteta, te astept cu premii proaspat culese pe blogul meu, pupici.
Multumesc frumos, Vicky! Puup!
servus edith
nu-mi dau seama exact daca ai pisat cartofii ^_^ sau ii lasi intregi, desi nu par intregi hihi
mersi de raspuns
puuups
miculnor
Cartofii se lasa exact asa cum i-am fiert la aburi (asa cum apar in poza) 🙂
Buna Edith,
Una din retetele mele preferate e o budinca de cartofi cu carnati si paste: se fierb in vase diferite, al dente, pastele (de preferat “scoici”, ca sunt mai micute) si cartofii taiati cubulete (nici mici, nici mari) – sa fie cam aceeasi cantitate de paste si de cartofi. Dupa ce sunt fierte, se amesteca intr-un vas/oala (ceva ce merge bagat la cuptor) cu carnati taiati bucatele (eu pun cabanos sau oltenesti), o cutie de branzica cu smantana, 2-3 oua, sare si piper si se da la cuptor, 180 grade, circa 30 min. Se serveste cu smantana si e un deliciu.
Simplu de facut si foarte bun. Am crescut cu reteta asta si inca imi place la fel de tare.
Sper sa o incerci!
Te pup
Alexandra, multumim pentru idee. Cred ca e delicioasa. Niciodata nu am combinat orez cu cartofi, nici nu credeam ca se poate, sau ma rog, ca merge 🙂