shopify site analytics
BUDINCA DE CARTOFI CU CARNATI - Edith's Kitchen
Print Friendly

Din ciclul: ce gatim cu ce avem prin frigider, va prezint urmatoarea reteta rapida pe care o putem face intr-o dupa-amiaza cand venim de la servici. 🙂

budinca de cartofi cu carnati

Ne trebuie:

2-3 carnati

4-5 cartofi

3 oua

2 linguri faina

3 linguri ulei

sare

piper

unt/ulei pt uns tava

rosii, marar, patrunjel – pt decor (optional)

(pentru cca 2 portii)

Cum se face:

Fierbem cartofii  fie intregi in coaja, fie deja taiati cubulete subtiri (eu i-am fiert taiati la aburi).

IMG_6214

Carnatii se taie in bucatele mici si ii prajim putin in 2 lg de ulei.

Batem albusurile spuma, galbenusurile le frecam cu o lg de ulei, dupa care le adaugam peste albusuri, punem si faina in ploaie.

Punem cartofii si carnatii  peste spuma de oua si amestecam usor.

Punem totul intr-o tava unsa cu unt si dam la cuptorul incins pt cca 30-35 de min. Puteti pune desupra felii de rosii sau rosii cherry, pt decor.

Eu am presarat si cateva codite de chivas uscata – puteti pune marar, patrunjel, dupa gust.

IMG_6333_1

Merge bine cu o salata cu castraveti si ceapa multa sau cu muraturi.

Enjoy!

budinca de cartofi cu carnati 1

Publicat in categoria PREPARATE DIVERSE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

13 Comentarii:

  1. Arata foarte bine si rezolva problema bucatelelor ramase prin frigider. Poate altii sunt mai ordonati dar eu raman mereu cu o felie de piet de pui, o jumatate de friptura, o mana de morcov ras sau mazare fiarta.

  2. Andra, ai perfecta dreptate! Imi imaginez cum ar fi cu mazare, mmmmm 🙂
    Merci de vizita si te mai astept! 🙂

  3. http://mamasiiubita.blogspot.com/ says:

    Ce bine ara! Mi-ai fact o pofta!

  4. O!Stii ce vreau eu de la tine?vasul;e pe gustul meu!Iar budinca o fac eu!
    Te imbratisez!

  5. Super reteta…

  6. Mariana, draga mea, si mie mi-a placut mult tavita asta, este micuta si practica. Cred ca am luat-o din Kaufland acum ceva vreme.. sper sa nu ma insel.
    Te pup!

  7. Multumesc Surac! 🙂

  8. Super reteta, te astept cu premii proaspat culese pe blogul meu, pupici.

  9. Multumesc frumos, Vicky! Puup!

  10. servus edith
    nu-mi dau seama exact daca ai pisat cartofii ^_^ sau ii lasi intregi, desi nu par intregi hihi
    mersi de raspuns
    puuups
    miculnor

  11. Cartofii se lasa exact asa cum i-am fiert la aburi (asa cum apar in poza) 🙂

  12. Buna Edith,

    Una din retetele mele preferate e o budinca de cartofi cu carnati si paste: se fierb in vase diferite, al dente, pastele (de preferat “scoici”, ca sunt mai micute) si cartofii taiati cubulete (nici mici, nici mari) – sa fie cam aceeasi cantitate de paste si de cartofi. Dupa ce sunt fierte, se amesteca intr-un vas/oala (ceva ce merge bagat la cuptor) cu carnati taiati bucatele (eu pun cabanos sau oltenesti), o cutie de branzica cu smantana, 2-3 oua, sare si piper si se da la cuptor, 180 grade, circa 30 min. Se serveste cu smantana si e un deliciu.
    Simplu de facut si foarte bun. Am crescut cu reteta asta si inca imi place la fel de tare.
    Sper sa o incerci!
    Te pup

    • Alexandra, multumim pentru idee. Cred ca e delicioasa. Niciodata nu am combinat orez cu cartofi, nici nu credeam ca se poate, sau ma rog, ca merge 🙂

Adauga comentariu