shopify site analytics
Bouyourdi cu ciuperci
Print Friendly

bouyourdi-cu-ciuperci

Sunt un maaare fan bouyourdi, iar daca inca nu l-ati incercat, e musai sa o faceti.

Este deliciosenie pura! Se face repede sie ste o combinatie tare reusita de legume cu branza,

totul pregatit la cuptor. Varianta de astazi are si ciuperci, insa nu mai contine rosii.

Am descoperit la Kevin reteta de bouyourdi cu ciuperci si am zis ca trebuie sa o incerc.

Asa ca iata, v-o arat si voua.

Ne trebuie:

1 ceapa mare

2 linguri de ulei

400 g ciuperci (eu am folosit brune)

2 catei de usturoi

1 ardei gras (sau capia)

100 g telemea (de oaie am pus eu)

50 g mozzarella

sare, piper

oregano uscat

– cantitati pentru 2 portii –

Cum se face:

 Calim ceapa tocata julienne in 2 linguri de ulei, acoperit timp de 2-3 minute,

apoi adaugam ciupercile taiate felii. Adaugam sare si piper. Sotam pe foc, amestecand din cand in cand

cca 7-8 minute sau pana cand apa este aproape evaporata.

ciuperci-in-tigaie

Inlaturam de pe foc, adaugam ustuoiul si branza sfaramata, ardeiul taiat julienne

si punem totul intr-un vas ce merge la cuptor si coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 30-40 minute.

bouyourdi-cu-ciuperci-4

In ultimele 10-15 minute adaugam mozzarella rasa deasupra pentru a-i da timp sa se topeasca,

dar sa nu se arda.

bouyourdi-cu-ciuperci-3

Servim cu paine prajita (sau nu) sau pita greceasca daca avem noroc. 🙂

bouyourdi-cu-ciuperci-2

Enjoy!

bouyourdi-cu-ciuperci-1

Publicat in categoria APERITIVE, BUCATARIE INTERNATIONALA
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

2 Comentarii:

  1. Buna, am incercat si eu aceasta reteta in weekend si am fost tare incantata, este o minunatie 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*