shopify site analytics
BOMBOANE CU NUCA SI CIOCOLATA - Edith's Kitchen
Print Friendly
bomboane cu ciocolataa_thumb
Bombonelele astea le-am facut de Revelion, insa abia acum reusesc sa le postez.
Sunt atat de bune incat nu ai nevoie de o ocazie speciala pentru a le face.
Pe cat de repede se fac, pe atat de repede se mananca.
Ne trebuie:
300 g biscuiti
150 g nuca macinata
150 g unt (la temp camerei)
3 lg finetti
50 g ciocolata topita
Cum se fac:
Se macina fin biscuitii si se amesteca bine toate ingredientele pana se obtine o
pasta omogena care se da pt 10-15 minute la rece sa se intareasca putin untul si ciocolata.
Se fac bilute care se dau prin nuca macinata, nuca de cocos, zahar tos, la alegere…
Se pot umple cu visine din visinata sau stafide inmuiate in cognac.
Eu le-am dat si prin bombonele de ciocolata pt decor.
Se dau la rece.
Β bomboane cu ciocolata 2_thumb[3]
Se mai pot face si din resturi de blat de tort intarit, cozonac mai vechi, sau un amestec
de fursecuri, biscuiti, cozonac, pandispan.
Este o modalitate de a folosi resturi pe care altfel poate le aruncati.
Sunt foarte foarte bune.
Β bomboane cu ciocolata 1_thumb[3]
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

20 Comentarii:

  1. arata bine,mersi de reteta πŸ˜‰

  2. Foarte buna reteta! Am facut-o pentru o petrecere si au iesit grozave, s-au terminat primele. Am inlocuit nucile cu alune nesarate, nu am gasit la magazinele din preajma deloc nuca si tot au iesit foarte bune! Multumesc de reteta!

  3. Adelina, ma bucur ca ti-au placut πŸ™‚
    Sa incerci si Rafaello sau trufele cu nuci ca-s tare bune πŸ˜‰
    Te mai astept!

  4. Delicios, mi-au placut foarte mult:)

  5. Marian, ma bucur ca ti-au placut, te mai astept! πŸ™‚

  6. Le-am facut in weekend pentru ziua fetitei si s-au terminat primele. Si copii si adultii le-au savurat.
    Multumesc mult pentru reteta. Am mai incercat si altele de la tine si au iesit toate delicioase, fara exceptie:)
    Mariana – Ialomita

  7. buna,as dori sa fac aceasta reteta zilele acestea,dar nu am inteles un lucru : cele 150 gr de nuca macinata se pun in compozitie sau se opresc ptr a se tavali bombonelele prin ea?
    multumesc , Luminita

    ps : te-am adaugat in lista mea de pe blog,faci retete simple si gustoase,felicitari !
    asta-i lincul meu romaniankitchen.wordpress.com

  8. Mariana, scuze mi-a scapat comentariul tau..
    Ma bucur ca ti-au placut πŸ™‚
    Te mai astept!

  9. Luminita, cele 150 g se adauga in compozitie.
    Nu am scris cantitati pentru cele prin care le tavalesti pt ca e la alegerea fiecaruia: poate face un singur fel sau mai multe cu nuca de cocos, nuca, bombonele de cioco, cacao, zahar tos, etc..

  10. multumesc. o sa te adaug si eu in blogroll πŸ™‚

  11. Edith draga, luni am ceva musafiri si m-am gandit sa fac si niste bombonele din-astea pe langa niste fursecuri cu stafide si cocos. Cred ca sunt delicioase!!

  12. Betty, spor la treaba! πŸ™‚

  13. le-am incercat si eu astazi, au iesit super super. Multumesc de idee. Am postat si eu reteta pe blog, cu linkul catre tine bineinteles.
    http://dellicios.blogspot.com/2012/04/bomboane-cu-nuca-si-ciocolata.html

  14. Anonymous says:

    Buna ziua! Cun as putea sa fac sa se lipeasca mai bine bomboanele de ciocolata de compozitie? Am incercat cu albus de ou, dar e munca de sisif. Multumesc

  15. Eu nu am avut probleme. Compozitia este lipicioasa si s-au lipit imediat.. Nu stiu de ce nu se lipesc, imi pare rau.

  16. Buna! Crezi ca daca as face bulinutele si le-as congela, pt. ca apoi cand am nevoie de ele doar sa le decongelez si sa le tavalesc, ar mai fi acelasi lucru? Multumesc

    • Buna Cristina, nu am incercat varianta asta, deci nu iti pot spune cum se pastreaza. Ce iti sugerez este sa le incerci, jumatate mananci asa si jumatate congelezi pt 1-2 zile, apoi le scoti si vezi cum sunt si la gust si la consistenta dupa ce se dezgheata πŸ™‚

  17. ai un blog superb! felicitari! tocmai am devenit fanul tau:))

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*