web analytics
Print Friendly

bomboane cu cocos si gem 1

Un dulce extrem de simplu, cu numai 4 ingredinte, dar tare bun. Noua ne-au placut mult.

Merg de minune de Craciun sau Revelion sau pentru orice aniversare.

Le-am facut in doua variante,in una din ele am pus si putin colorant rosu.
Au iesit tare frumusele, nu? Smile

Ne trebuie:

500 g biscuiti

un borcan de gem (cel de 400 g)

(eu am folosit gen de caise – recomand!)

150 g unt

cca 250-300 g nuca de cocos

(optional, puteti folosi nuca de cocos colorata si putin colorant)

Cum se fac:

Maruntim bine biscuitii in robotul de bucatarie,ii amestecam cu untul topit, gemul si 3/4 din nuca de cocos.

Daca vreti sa le faceti de post, folosit unt de cocos. Yum! Smile

Untitled-1

Omogenizam bine amestecul cu mana, formam bilute (le strangem bine in palma pentru ca au tendinta sa se sfarame)

si le dam prin nuca de cocos.

In functie de biscuitii folositi poate sa mai trebuiasca 2-3 lg de unt topit in plus.

Atentie! Daca folositi colorant, folositi manusi pentru a face bilutele, sa nu va patati pe maini.

Avantajul lor este ca pot fi facute cu 2-3-4 zile inainte.

Se pastreaza la frigider.

Enjoy!

bomboane cu cocos si gem 2

si aici cele fara colorant:

bomboane cu cocos si gem

 

17 Comentarii:

  1. ce frumoase sunt in ambele variante , ador toate ingredientele , gemul de caise si cocosul sunt preferatele mele , iar prezentarea de zile mari !!!!! … imi place cum ai combinat cele doua piese din setul de ceai in prezentare ;) ….. weekend placut Edith !!

  2. Cum se face ca apare mereu la tine ceea ce caut eu?! Multumesc mult.
    Sarbatori fricite!

  3. Mai ca-mi vine sa-ti zic ca nu mai vorbesc cu tine!! (de invidie;) ;))) Minunat arata Edith!! Esti speciala, parol!! Si n-o zic din complezenta! ca pot lejer sa tac ;) love u!!

  4. Aveti ideea unde gasesc unt de cocos pt a le face de post? Multumesc mult!

  5. Fetele, ma bucur ca va plac :)

    Adriana, ma bucur :)

  6. Anto, cat poti fi de scumpaaa.
    Pup u! <3

  7. Ulei/unt de cocos gasesti cu siguranta in magazinele cu produse eco/bio sau online.
    Nu mai stiu exact site-ul de pe care l-am cumparat eu, insa am vazut aici:
    http://biobunatati.ro/product.php?id_product=4595

    si aici:
    http://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/product&path=57&product_id=280

    poti folosi si unt de cacao:
    http://biobunatati.ro/product.php?id_product=3922

  8. Foarte aratoase bomboanele!

  9. Draga Edith, sunt nemaipomenite!!! Arata ca niste globulete ninse ! O duminica minunata!!!

  10. ce gem ai folosit cumparat sau facut acasa┬┐

  11. Ioana, Haplea, multumesc! :)

  12. Rahela, nu este important ce fel de gem folosesti..
    Eu am folosit cumparat pentru ca nu am avut de caise facut in casa si nu am vrut sa folosesc un alt fel de gem.

  13. buna! am facut aceste “bombonele” in weekend si am folosit gem de piersici facut in casa. au iesit excelente, fetita mea de 2ani si 4 luni a fost foarte incantata de ele, si le-am facut si pe cele cu nuca si ciocolata, pur si simplu delicioase.iamiiiiiiiiiiii!!!!!!!

  14. Flory, ma bucur mult ca v-au placut. Cred ca au fost minunate si cu gem de piersici.
    Te mai astept! :)

  15. de cand am dat de blogul tau am facut 3 retete. sunt o incepatoare si retetele tale par atat de simple si gustoase.
    chiar acum scot din cuptor batoanele cu cereale si fructe confiate o reteta pe care am gasit-o tot aici pe blog
    pentru bomboanele cu gem si cocos pot folosi in locul gemului, dulceata ?

    • Iulia, poti pune si dulceata, insa sa o pasezi putin in belnder sa nu aiba bucati mari de fructe, pentru a se omogeniza bine compozitia si a iesi bilutele frumoase :)

      Ma bucur mult ca ti-a placut ce ai incercat de la mine :) Sper sa-ti placa si batoanele, sunt minunate!
      Te mai astept cu drag si pe viitor.

Leave a Reply