shopify site analytics
Biscuiti cu rom si cacao
Print Friendly

Afara e vreme rece, asa ca, cea mai buna idee este sa coacem ceva. Fie ca facem o paine, o placinta, sau o portie de biscuiti,

nu este vreme mai potrivita pentru asta decat acum. Astazi avem o reteta foarte rapida de biscuiti cu rom si cacao.

Daca nu va place aroma de rom, puteti folosi vanilie sau coaja de portocala rasa, vor fi deliciosi!

Ne trebuie:

115 g unt topit

110 g zahar

1 ou

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

185 g faina

2 lianguri cacao

rom

un praf de sare

ornamente de zahar (optional)

– cantitati pentru cca 17 bucati –

Cum se fac:

Amestecam bine cu un tel untul topit cu zaharul, oul, sarea si esenta de rom. Omogenizam compozitia.

Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu si cacao. Adaugam amestecul de faina peste amestecul de

unt si ou si omogenizam bine. In functie de gust, potriviti cantitatea de esenta de rom

(luati in calcul ca ea se va mai diminua la copt).

Luam din compozitia obtinuta cu lingura sau cu o cupa mica de inghetata si punem pe hartia de copt, aplatizand usor.

(puteti face si bilute cu mana, pe care sa le aplatizati usor).

Daca avem/dorim punem deasupra ornamente de zahar (puteti omite acest pas), presandu-le usor in aluat.

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 10-12 minute.

Lasam biscuitii sa se racoreasca in tava, apoi ii transferam pe un gratar pana la racirea completa.

Ii pastram in cutii inchise.

Buni, fragezi, aromati.

Enjoy!

Publicat in categoria DESERTURI, FURSECURI - BOMBOANE
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

2 Comentarii:

  1. Dana-Maria says:

    Se poate cu zahar mai putin?- multumesc

Adauga comentariu