shopify site analytics
BISCUITI CU LEVANTICA - Edith's Kitchen
Print Friendly

biscuiti cu levantica 4

Dupa ce v-am aratat cupcakes-urile cu levantica, acum un alt desert tot cu levantica. ♥

De cand va “amenint” cu biscuitii astia, insa abia acum le vine randul sa ii postez pe blog.

Sunt facuti inca de pe vremea cand aveam my dear old oven (old de 4 ani :D) care imi ardea cumplit.

Asa ca nu luat in seama marginile maronii, daca aveti un cuptor ok, va vor iesi tare frumusei.

Biscuiteii sunt o minunatie, daca nu ati incercat inca levantica in deserturi, e cazul sa o faceti.

Bine, depinde de gusturi, este foarte posibil sa nu va placa, insa cum ati observat eu sun mare fan :).

Ne trebuie:

115 g unt la temperatura camerei

50 g zahar

120 g faina

30 g amidon

1/4 lgt sare

2 lg levantica uscata

(pt cca 20 de bucati – in fct de forma cu care ii decupati)

Cum se fac:

Mixam untul pana devine moale, adaugam zaharul si mixam in continuare, 2-3 minute.

Intr-un alt vas combinam faina, amidonul si sarea. Adaugam peste unt si amestecam cu o spatula.

Adaugam levantica si amestecam din nou.

Cu mainile infainate framantam aluatul pana devine o coca compacta.

Facem o bila din aluatul obtinut pe care o invelim in folie de plastic si o dam la frigider pt cca 30 minute.

Preincalzim cuptorul la 180 grade,

Intindem coca pe o suprafat infainata pana obtinem o foaie de grosime 4-5 mm si taiem biscuitii in formele dorite.

Gaurim biscuitii cu o furculita, ii punem in tava, pe hartie de copt si ii presaram cu zahar.

Untitled-1

Coacem cca 15-20 minute.

Ii lasam sa se racoreasca cca 2-3 minute in tava, apoi ii transferam pe un gratar si ii lasam sa se raceasca complet.

biscuiti cu levantica 2

Sunt minunati, buni si parfumati, si mai bun dupa 1-2 zile (daca rezista, mai bine faceti portie dubla!).

biscuiti cu levantica

Enjoy!

biscuiti cu levantica 5

Acestea fiind spuse, pregatiti-va sufleteste pentru niste retete Dukan pe viitor,

pentru ca tocmai ce am inceput dieta. 😛

Cei care nu mancati de dieta, nu va speriati, o sa mai strecor si calorioase pe aici 😉

Insa le aveti si pe celelalte cateva sute din urma 🙂

Sursa

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

33 Comentarii:

  1. super arata,acum ca am si zaharul trebuie neaparat sa-i incerc.

  2. Arata grozav de bine !!!! Eu nu gasesc levantica aici , dar am sa-mi comand pe net , neaparat trebuie sa incerc si eu biscuiteii astia !!!

  3. Cat am poftit la ei…

  4. Ce gustosi trebuie sa fie! vreau si eu levantica 🙂

  5. Edith, ce cuptor ai acuma? Al meu coace… in valuri, pe portii, pe alocuri, arde toti macaronsii…
    Biscuitii tai oricum sunt meseriasi – de cand imi propun sa pun si eu levantica intr-o bucata! 🙂

  6. Sunt curioasa ce aroma au cu levantica!de unde o iei?

    • Teo, levantica o iau de pe pastaidevanilie.ro.
      Am pus linkuri catre ei si in postarea cu cupcakes cu levantica 🙂
      Depinde de gusturi, posibil sa-ti placa, posibil sa nu, nu poti sa stii decat daca incerci 🙂

  7. Imi place mult reteta, Edith. Arata grozav, am s-o incerc si eu. Pupici

  8. Your photos are stunning and absolutely beautiful! They make me want to make this recipe again 🙂 Thanks for the link!

  9. nu am mancat biscuiti cu levantica pana acum…dar cu o astfel de prezentare ma impui sa le incerc sa imi satisfac curiozitatea :)!O zi frumoasa sa ai!!

  10. Stunning pictures… again!!

  11. Salut Edith in ce ce consta dieta Dukan, am auzit de ea aici la tine pe blog ,Mercy.Mari!

  12. Trebuie de incercat si levantica:)!!!Daca spui ca sunt(biscuitii) deliciosi si aromati….asa trebuie sa fie!!!O zi minunata!

  13. Mamaaaa cat de bine arata!!!Musai ii incerc!

  14. off, ce buni ar fi vreo 2 acum, langa cappuccino … mmmmmm
    arata absolut minunat! musai trebuie sa-i refac si eu! Pup fata frumoasa!

  15. OMG! Pot sa comentez!! s-a indurat bloggeru de mine! Edith deci da! i-am facut! Am picat langa tava si i-am mancat cu lapte pana am pocnit!! Mega like! pup

  16. Draga Edith, am vazut in multe dintre pozele tale, tacamuri foarte interesante (lingurite, furculite) care par antichizate. Sunt mostenire de familie sau sunt cumparate din Romania, ai putea sa ne spui unde le gasim si noi?

  17. Am facut si mi se par groaznici la gust, parca as manca sapun, si au si o tenta amaruie (nu i-am ars, sunt albi asa cum trebuie), poate e prea multa lavanda. Imi cer scuze Edith, ai un site f frumos si poze superbe. E doar o chestiune de gust, cine incearca puteti pune levantica numai in jumate eventual. Am facut si shortbread si biscuitii cu nutella si sunt foarte buni amandoi.

    • Miha, imi pare rau ca nu ti-au placut. E chestie de gust, cum am spus si in reteta. Mie una imi place tot ce contine levantica 🙂
      Ma bucur ca ti-au placut celelalte tipuri de biscuiti, insa. 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*