shopify site analytics
Biscuiti cu faina de cocos - Edith's Kitchen
Print Friendly

biscuiti-cu-faina-de-cocos-1

Ca sunt o iubitoare de cocos nu mai este o noutate cred, pentru cei care imi vizitati blogul de

mai multa vreme… De curand insa am descoperit faina de cocos, indicata in dieta low carb pe care o urmez.

Biscuiteii astia, varianta celebrilor shortbread cookies, sunt absolut deliciosi. Langa un pahar de

lapte de caju, migdale sau nuci sunt minunati!

Pot fi consumati de catre cei care tin dieta low carb, ketogenica sau au intoleranta la gluten.

Ne trebuie:

200 g unt cu 80% grasime

150 g faina de cocos

un praf de sare

3 linguri cu varf xylitol

vanilie

– cantitati pentru cca 23 bucati –

Cum se fac:

Mixam untul aflat la temperatura camerei cu sarea, vanilia si xylitolul cca 2 minute la viteza mare.

Adaugam faina de cocos cernuta si omogenizam cu o spatula, apoi cu mana daca este nevoie.

Vom obtine un aluat compact, usor sfaramicios.

Formam bilute din aluat si le aplatizam in tava, pe hartia de copt (puteti folsi baza unui pahart pentru asta).

Se vor crapa pe margini, cum vedeti in imagini, insa asta mi se pare ca le da un farmec aparte 🙂

aluat-biscuiti-cu-faina-de-cocos

Coacem la cuptorul preincalzit la 170 C pentru cca 10 minute. Fiti cu ochii pe ele, se rumenesc repede

si se pot arde, timpul putand diferi usor de la cuptor la cuptor.

Enjoy!

biscuiti-cu-faina-de-cocos

Note: Faina de cocos se gaseste in orice plafar mai mare

Puteti inlocui xylitolul cu orice indulcitor preferat sau chiar cu zahr (3-4 linguri).

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

14 Comentarii:

  1. Minunati!!!

  2. maria amitroaei says:

    Par grozavi. Unde se gaseste faina de cocos? Multumesc.

  3. Buna, ce tine legata compozitia?
    Nu se pune ou?

    Daca rasnesc fulgi de cocos iese faina?:-)

    Merci!

  4. Eu am facut cu fulgi de cocos macinati, dar mi au iesit ft grasi, unsurosi.

    • Reteta este cu faina de cocos, nu cu fulgi macinati. Am spus si in comentarii ca nu cred ca iese cu fulgi macinati…

  5. Sunt alergica la unt ( produse lactate) . Cu ce as putea inlocui untul?

    • Din pacate nu am incercat reteta cu un alt unt, deci nu iti pot spune cum iese. Poti folosi ulei de cocos netopit, usor moale, dar sa incerci doar jumatate din cantitatea totala de ingrediente, pt ca nu garantez rezultatul…

  6. se poate folosi ca baza pt cheesecake?

  7. Buna Edith!
    Am facut biscuitii si au iesit foarte buni, dar putin cam sfaramiciosi. Crezi ca daca as adauga si un ou in aluat ar fi mai ok?

    Mersi mult!

    • Catalina, asa este, sunt cam sfaramiciosi. Cred ca este din cauza fainii de cocos. Nu stiu cum iese compozitia cu un ou adaugat. Nu cred ca va mai avea aceeasi consistenta, sa o poti modela usor…

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*