shopify site analytics
Biscuiti cu ciocolata si portocale - Edith's Kitchen
Print Friendly

biscuiti-cu-ciocolata-si-portocale-1

Astazi avem inca o reteta low carb, biscuiti cu ciocolata si portocale. Fara faina si fara zahar.

Se pot consuma cu succes in dieta low carb, dieta ketogenica sau de catre cei care au intoleranta la gluten.

Unii dintre voi poate au aflat ca de ceva vreme tin o dieta low carb-high fat/ketogenica, in consecinta,

pe viitor veti gasi pe blog multe retete cu continut redus de carbohidrati.

Am grupat toate retetele low carb vechi si noi intr-o noua sectiune pe care o regasiti in meniu: Retete Low Carb

Ne trebuie:

200 g migdale macinate (sau faina de migdale)

60 g nuca de cocos

30 g ciocolata neagra 85% cacao

1/4 lingurita sare

1 lingura cacao

coaja de la o portocala

1 lingura faina de cocos

2 oua

3 linguri xylitol

30 g unt topit

1 lingurita esenta de portocale

– cantitati pentru cca 25 bucati –

Cum se fac:

Amestecam intr-un bol mediu: migdalele macinate, nuca de cocos, ciocolata maruntita cu cutitul, coaja de portocale,

 cacaoa si faina de cocos.

Batem albusurile spuma cu sarea, apo adaugam xylitolul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare.

Adaugam galbenusurile si esenta de portocale si omogenizam cu mixerul la viteza mica.

Adaugam peste albusuri 1/2 din amestecul de migdale de mai sus, omogenizam cu o spatula,

adaugam untul topit, omogenizam, apoi adaugam restul de amestec de migdale si omogenizam bine.

compozitie-biscuiti

Dam amestecul pentru 20-30 minute la frigider, apoi cu mainile unse cu putin ulei formam bilute

si le aplatizam pe hartie de copt, in tava.

biscuiti-in-tava

Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 20 minute. Ii lasam sa se raceasca 5 minute in tava,

apoi ii transferam pe un gratar sa se raceasca complet.

Cand ii scoatem din cuptor sunt usor moi, nu ii coaceti mai mult, se vor intari ulterior.

Eu i-am pastrat in cutie metalica inchisa, dupa ce s-au racit.

Sunt foarte buni si aromati si foarte satiosi. Noi am mancat 2 persoane vreo 3 zile din ei.

Enjoy!

biscuiti-cu-ciocolata-si-portocale

Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

11 Comentarii:

  1. I am pus pe lista sa ii fac saptamana urmatoare :D. Azi am refacut biscuitii cu cacao si gem de zmeura si au iesit mult mai buni ca data trecuta. I-am lasat un pic mai grosuti si am adaugat niste nuci.

    O mica intrebare la reteta asta: de unde iei faina de cocos? De migdale am gasit la Solaris, dar de cocos n am vazut..

  2. Buna ,
    cu ce as putea inlocui faina de cocos ?Mai am o intrebare legata de painica de seminte,as putea renunta la sare si bicarbonat de sodiu? (nu am voie deloc la sare)

    • Alina, daca tii dieta low carb/keto poti inlocui faina de cocos cu fulgi de cocos macinati la rasnita de cafea. Sau o inlocuiesti cu 2-3 lg de faina de migdale.
      Daca nu tii nicio dieta si nu ai intoleranta la gluten, pune 1 lg de faina de grau 🙂
      Painica cu seminte o poti face fara sare si cred ca si fara bicarbonat (poti pune praf de copt daca vrei, a mai intrebat cineva..)

  3. multumesc frumos de raspuns.Nu tin nici o dieta deci o sa pun o lg de faina.Multumesc si ca mi-ai zis cum sa fac faina de cocos.
    O zi buna!

    • Alina, era o alternativa mai la indemana sa faci un inlocuitor, insa nu iese la fel de fina, am incercat si eu. Tot mai ok este faina de cocos 🙂
      Te astept sa-mi spui cum ti-au placut!
      O zi frumoasa!

  4. buna..am incercat biscuitii :-d dar nu prea au iesit(sunt buni dar nu excelenti):
    -nu am pus ciocolata :))
    -am avut doar 120 gr de migdale asa ca am pus tarate de ovaz 🙁
    de aceea o voi mai incerca odata
    Si vroiam sa te intreb daca la paine Wassa trebuie pusa neaparat drojdie si daca pot inlocui taratea de grau cu fulgi de ovaz pusi la robot(in Italia nu am gasit 🙁 ) :* :*

    • Noua ne-au placut foarte mult. Imipare rau ca nu ti-au placut. Asta probabil si pentru ca nu ai respectat 100% reteta. Nu garantez pentru gustul si reusita retetelor care nu sunt respectate intocmai.
      Taratele de ovaz au schimbat din gust si cu siguranta si lipsa ciocolatei.
      Painea Wassa nu am incercat-o decat in forma de pe site. Nu am facut alte schimbari. O poti face fara drojdie (dar de ce?). In ceea ce priveste fulgii de ovaz.. nu cred ca merg, chiar macinati in robot. Mai bine tarate de ovaz daca tot folosesti. Insa rezultatul nu va fi acelasi, cu siguranta.

  5. Cu siguranta deliciosi !!! <3

  6. In ce consta aceasta dieta? Unde pot gasi un site care sa ma lamureasca?

    • Doriana, poti cauta pe net “dieta ketogenica” sau “dieta low carb”. Nu este un singur site care contine informatii. Le poti culege de pe mai multe 🙂
      In principiu se consuma foarte putini carbohidrati (30-50 g/zi). Deci fara paine, paste, produse de panificatie, orez, cartofi, zaharuri, fructe dulci, etc . Se pot folosi in schimb alte tipuri de faina: cocos, migdale, in, etc.

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*