shopify site analytics
Biscuiti cu banane si scortisoara - Edith's Kitchen
Print Friendly

biscuiti-cu-banane

In ultima vreme am fost in cookie fever, sa-i zic asa. Am incercat o multime de retete de biscuiti care de care mai bune.

Astazi, avem biscuiti de post, biscuiti cu banane si scortisoara la care am adaugat si scortisoara.

Moi, aromati, deliciosi! Se fac foarte usor, musai sa-i incercati!

Ne trebuie:

220 g pulpa de banane (doua banane)

2 linguri suc lamaie

130 g zahar

125 ml ulei

300 g faina

10 g praf de copt

1/2 lingurita sare

1 lingurita scortisoara

80 g nuca de cocos

– cantitati pentru cca 40 bucati –

Cum se fac:

Pasam bananele curatate de coaja cu o furculita, adaugam zeama de lamaie apoi zaharul, uleiul si amestecam.

(fac o paranteza, daca nu va plac biscuitii pea dulci, puteti pune 100-110 g de zahar, cu 130 ies destul de dulci)

Intr-un alt bol amestecam faina, praful de copt, sare si scortisoara si omogenizam cu un tel.

Turnam amestecul peste bannae si omogenizam bine compozitia cu telul, apoi adaugam nuca de cocos

si omogenizam cu o spatula.

preparare-biscuiti-cu-banane

Obtinem un aluat lipicios pe care il modelam in biscuiti rotunzi cu mainile unse cu ulei din cand in cand.

Luam o lingurita de compozitie si o modelam in mana. Punem biscuitii in tava, pe hartie de copt, usor distantati intre ei

biscuiti-cu-banane-in-tava

si coacem la cuptrul preincalzit la 190 C pentru 16-18 minute.

II lasam sa se raceasca in tava 5-10 minute, apoi ii transferam sa se raceasca pe un gratar/

Se pot pastra in cutii metalice inchise timp de cateva zile.

Buni, aromati, moi, deliciosi!

biscuiti-cu-banane-1

Si o sectiune:

biscuiti-cu-banane-2

Enjoy!

Sursa reteta
Aboneaza-te la newsletter

Primesti pe email cele mai noi retete!

 

22 Comentarii:

  1. Adriana MOSOR says:

    se poate fără suc de lămâie? nu suntem mari fani 🙂

  2. Buna, cu ce pot inlocui nuca de cocos? Fulgi de ovaz merg?

    • Cred ca poti pune fulgi de ovaz din cei mai maruntiti (sau ii maruntesti putin in robot)…
      Insa fulgii de cocos nu se simt, in caz ca asta este cauza pt care nu vrei sa-i folosesti 🙂

  3. Pot injumatati cantitatea de faina cu faina de migdale?

    • Daniela, cred ca da, insa s-ar putea sa trebuiasca mai mult de 150 g de faina de migdale. Adaugi treptat si vezi ce consistenta are compozitia, sa o poti modela.
      Sa ne spui cum au fost 🙂

  4. Ii fac pentru fetita mea de 1 an si 6 luni si nu a papat cocos pana acum si nu stiu daca sa ii dau sau nu. Multumesc frumos de raspuns 🙂

  5. Nu e prea multă făină?

  6. Florescu Kincso says:

    I-am facut, sunt extraordinar de buni si usor de facut! 🙂

  7. As putea adauga miere in loc de zahar? Ce cantitate? Sau fara zahar doar cu bananele ar fi prea fara gust oare? As vrea sa ii manance si fetita mea:)

    • Praf de copt are voie?
      Nu am incercat cu miere, poti face 1/2 de cantitate si sa pui 2-3 lg de miere si vezi cum ies. Daca nu sunt suficient de dulci, maresti cantitatea de miere tura viitoare 🙂

      • Nu vad sa fie vreo problema cu praful de copt. In definitiv nici cu zaharul doar ca incerc cat inca pot sa ii dau mai putin indulcit si pe cat posibil cu fructe si miere in considerentul ca sunt naturale nu procesate ca si zaharul:) voi incerca zilele astea var cu miere si te anunt ce iasa. Probabil nu vor creste la fel de frumos..dar vom vedea:) ms mult

        • Unele mamici nu dau praf de copt copiilor mai mici (mai primesc comentarii in care ma intreaba daca pot elimina praful de copt 🙂 ) Dar daca nu este o problema pt tine, este ok.
          Astept sa-mi spui cum au iesit si cu miere 🙂

  8. Respectând reteta au ieșit cu foarte multa grăsime.
    Grași rău!

    • Imi pare rau ca ti s-au parut asa. Sigur ai respectat toate cantitatile si ai pus doar 125 ml ulei?
      Esti prima persoana care i-am incercat si spune asta…

  9. Multumesc mult pentru reteta, am incercat-o cu cateva modificari si mi-au placut biscuitii. Am pus o lingura de miere in loc de zahar (ar merge si 2) si o lingurita bicarbonat de sodiu (nu am avut praf de copt). In loc de ulei normal, am pus ulei de cocos (dar voi incerca si cu cel clasic). In 2-3 luni ii pot da si fetitei mele…sunt in perioada in care incerc sa fac pentru ea ngustari dulci fara zahar 🙂

Raspunde

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*