O reteta simpla, dar buna si de efect, un fel de cascaval pane dar cu ceva in plus. Sper sa va placa la fel de mult cat mi-a placut mie 🙂
Ne trebuie:
400 g mozzarella (din cea tare la calup, nu cea in zer)
3-4 lg de faina
cca 200 g pesmet
cca 80 g parmezan ras
2 oua
ulei pentru prajit
(pt cca 18 bucati)
Cum se face:
Amestecam intr-o farfurie intinsa pesmetul si parmezanul, in alta farfurie punem faina si intr-un bol batem ouale.
Taiem mozzarella bastonase groase de cca 1 deget, le umezim putin si le dam prim faina, apoi prin ou, apoi prin amestecul de pesmet si parmezan.
Daca vreti puteti repeta operatiunea, sa le dati inca o data prin ou si apoi pesmet, pentru a avea o crusta mai groasa.
Le punem pe o tava pe hartie de copt si le dam la congelator pt cca 2-3 ore (le putem congela 2-3 zile).
Dupa cele 2-3 ore, incingem bine uleiul si punem batonasele la prajit, la foc iute, cate 1 min pe fiecare parte.
Uleiul neaparat trebuie sa fie bine incins, pentru ca mozzarella sa nu iasa in ulei.
Le servim, de preferat caldute (daar sunt bune si reci) cu ketch-up sau un dip din iaurt+usturoi.
Bune bune si tare frumusele.
Enjoy!
Ce-mi place pozaaa! Are un aer atat de… asezat si festiv in acelasi timp, ca al omului simplu care se bucura de orice poate pune pe masa, in farfurie.
Mie imi transmite un profund sentiment de “acasa”…
In alta ordine de idei, mi-ai facut si mai mare pofta cu mozzarella asta, caci de vreo luna ma gandesc la un cascaval pane. Pe aici insa, n-am gasit nimic potrivit care sa se preteze la asa ceva.
Te pup, zile bune iti doresc!
Arata minunat! Mukltumesc de idee. Mult mai.. fancy decat cascavalul pane 🙂
sunt foarte bune,mi-au placut la nebunie,mai ales cu mujdei de smantana,multumesc pt reteta.
Din pacate datorita problemelor pe care le-a avut blogger-ul s-au pierdut comentariile de la aceasta postare 🙁
Incerc sa recuperez cateva, imi pare rau! 🙁
Roxana a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. “BATOANE DE MOZZARELLA PANE”:
Ce-mi place pozaaa! Are un aer atat de… asezat si festiv in acelasi timp, ca al omului simplu care se bucura de orice poate pune pe masa, in farfurie.
Mie imi transmite un profund sentiment de “acasa”…
In alta ordine de idei, mi-ai facut si mai mare pofta cu mozzarella asta, caci de vreo luna ma gandesc la un cascaval pane. Pe aici insa, n-am gasit nimic potrivit care sa se preteze la asa ceva.
Te pup, zile bune iti doresc!
Anonim a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. “BATOANE DE MOZZARELLA PANE”:
Arata minunat! Mukltumesc de idee. Mult mai.. fancy decat cascavalul pane 🙂
Iulia a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. “BATOANE DE MOZZARELLA PANE”:
Imi place ideea 🙂 Merci! Chiar o sa o incerc in weekend.
Ps minunata prezentarea 😉
MArius, ma bucur ca ti-au placut! 🙂
Roxanaaa, ce rau imi pare ca nu am putut publica comentariu tau, insa l-am luat cu copy-paste ca prea a fost frumos 🙂
Saru’mana!
Poate gasesti totusi vreun fel de branza care sa mearga… PE unde esti tu? Anglia?
Pup si eu!
Anonim, Iulia, multumesc frumos!
Sper sa le incercati 🙂
Va mai astept!
Yamy..cat de bine arata!!! Super bune sigur.
NIciodata nu m-am gandit sa bag cascavalul la congelator.
E foarte faina reteta
Mult succes in continuare si merci
Maria
Bianca, asa e, sunt tare buna 🙂
Maria, sa le incerci ca-s bune.
Te mai astept! 🙂
Negresit ca am sa revin
Multumesc Edith pentru tot ce ne prezinti cu atata daruire si simplitate
Maria
Draga Edith, arata demential si vreau si eu sa fac. Am totul pregatit, insa am o mica intrebare: trebuie neaparat prajite sau pot fi facute si la cuptor? Ies la fel de gustoase? Si daca da, cat trebuiesc tinute la cuptor? Multumesc anticipat!
Carmen, nu am incercat sa le fac la cuptor, insa mozzarella se va topi cu siguranta si nu va mai sta in forma de baton (doar este mozzarella pt pizza… 🙂 Poti incerca cu 1 baton sa nu le strici pe toate, insa nu iti garantez ca nu il vei delipi de pe hartia de copt 🙂 Incearca sa il lasi 5-7 min..
Multumesc mult. Am decis pana la urma sa nu le bag la cuptor, sa merg pe mana ta. 🙂 Sunt delicioase!!!! Numai ca daca vrei sa faci mai multe, trebuie schimbat uleiul pentru ca se arde si se innegreste. Am facut azi vreo 50 de bucati. 🙂 Sunt bune si reci, cu un sos de usturoi, mmmm…
ma bucur ca ti-au placut 🙂