2 oua
40 g unt
2 linguri de faina
50 g cascaval
sare, piper
un praf de boia iute
cimbru/ busuioc (sau alte condimente dupa gust)Cum se face:
Se fierb cartofii cubulete cu putina sare si se face un piure fin.
Se amesteca piureul cu untul, galbenusurile, faina, sarel, piper, boiaua si celelalte condimente apoi se toarna peste el albusurile batute spuma cu un praf de sare.
Se pune amestecul intr-un sprit si se formeaza gramajoare in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt. Deasupra fiecarei gramajoare se pune cascaval ras.
Se dau la cuptor timp de 10 minute la foc mediu.
Sunt foarte bune ca garnitura la friptura, carnati iar cu bere merg super (mai ales daca le faceti mai condimentate). Data viitoare cred ca pun si putin praf de usturoi ca acum nu am avut…
E prima data cand le fac si ma asteptam sa iasa putin mai tari, poate cu 3 oua… sa fie mai mult albus batut spuma poate ies putin mai crocante…
Ce rontaieli dragute !!!! Dau ciorba de loboda la schimb. Te pup !
Gata, s-a facut!
…dar eu nu mai am aperitive… 🙁
Poooop!
I like it
thanks
thanks, Carmen. thanks for stopping by!
ce idee buna ca aperitiv…imi plac ca se fac repede, sunt si aspectuosi…ca de gust nu mai spun , cat de buni pot fi…felicitari !!..am sa-i fac si eu , sunt excelenti, mai ales cand ne intalnim cu prietenii si mai stam la un pahar “de vorba”…pupici
Asa e, Mona si eu am fost incantata cand am gasit reteta…Doar ca ma gandeam ca or sa iasa ceva mai crocanti…
ce idee buna de garnitura pentru o friptura, si se face foarte rapid si e ceva mai special….
da, asa am zis si eu , sunt mai deosebite…
Edith, super ti-au iesit! Aici (Italia) de numesc patate(cartofi)duchesse!
Si uitasem de reteta asta! Ce bine ca ai scos-o la iveala!
merci!deci se fac si acolo… 🙂
Si aceasta reteta o am notata. Cand o fac am sa-ti trimit poze. am notat sa pun 3 oua in loc de 2. Sa vedem cum o sa iasa.
pupici…
Falina, astept poze 🙂 Chiar sunt curioasa cum ies cu 3 oua.
Minunata idee! As incerca-o, dar am o intrebare: cum trebuie sa fie piureul cand incepem a adauga galbenusurile, cald, rece? Pun si usturoi praf ca-i buna ideea! Multumesc!
Ionela, piureul trebuie sa fie putin mai rece cand pui galbenusurile ca sa nu se inchege.
Spor! 🙂
Buna,
Sunt Emilia.Am imcercat si eu “Aperitivul din cartofi” si cred ca ceva imi scapa. Ma asteptam sa iasa mai crocanti. Din pacate au iesit foarte moi. Si asta in conditiile in care i-am tinut 20 de minute la 180 grade. E vreun detaliu in plus de care ar trebui sa tin cont? Mersi!
Buna Emilia,
si mie tot moi mi-au iesit. Daca citesti cu atentie, la sfarsitul retetei am scris ca ma asteptam sa iasa mai crocanti.
Nu stiu ce alt sfat sa iti dau, poate cu un albus in plus sa iasa mai crocante… nu am incercat.
sunteti grozava
retelele sunt nemaipomenite.
Multumesc ca imi face-ti viata mai frumoasa.
Multumesc frumos si eu!
Te mai astetp! 🙂
Aperitivele mele se umfla si ies frumoase deasupra dar in interior sunt moi,iar compozitia nu este coapta.aperitivele mele nu trec testul scobitorii,iar daca il trec partea de sus va fi arsa.Cred ca e din cauza cuptorului asa ca imi puteti spune va rog la ce temperatura si cat timp sa fac aperitivele?
E bine ca ale tale se umfla 🙂 Nici ale mele nu au fost crocante,ci usor moi. Temperatura medie la care se coc cam toate preparatele este de 180 C. In ceea ce priveste timpul, este scris in reteta, 10 minute. Asa am luat-o si eu dintr-o revista.
Vai ce pofta mi s-a facuuuuut. Edith esti super! Am sa o incerc si pe asta 🙂
La fel si eu am facut cateva poze cu niste delicatese “da’le lui Edith” 😉
Te salut si-ti zitesc blogul in fiece dimineata cu drag… ca sa am spor la munca , si sa mor de foame inainte de ora pranzului :-))
Mariana, imi poti arata pozele cu ce ai incercat de la mine, daca le postezi pe pagina de facebook a blogului, aici: https://www.facebook.com/EdithsKitchen
Mi-ar place mult sa le vad 🙂
Te mai astept cu drag in continuare sa te inspiri si iti multumesc ca imi citesti blogul 🙂