gogosi252520cu252520iaurt2525201 thumb25255B325255D - Gogosi cu iaurt

Nu stiu voi cum sunteti, dar mie imi plac mult gogosile. Astazi avem o reteta rapida,

fara drojdie si dospit, speciala pentru atunci cand nu avem prea mult timp

la dispozitie sau daca nu vrem sa “avem de-a face” cu aluaturi dospite.

Daca vreti o varianta de gogosi mai light, coapte la cuptor, o gasiti aici: gogosi coapte cu branza.

Ne trebuie:

250 g iaurt

1 ou

280 g faina

3 lg zahar

1/2 plic praf de copt

un praf de sare

vanile

coaja de la 1/2 lamaie

ulei de palmier (pentru prajit)

– cantitati pt cca 20 bucati –

Cum se fac:

Iaurtul se amesteca cu zaharul, oul, vanilia, sarea si coaja de lamaie.

Se pune apoi peste acest amestec faina amestecata cu praful de copt

si se amesteca pana cand aluatul devine pufos. Daca aluatul este prea tare, mai adaugati

putin iaurt, daca este foarte moale, mai adaugati faina (eu am mai pus 1 lg de faina in plus).

Aluatul este unul mai moale decat coca obtinuta prin dospire.

aluat252520gogosi thumb25255B325255D - Gogosi cu iaurt

Punem uleiul la incins in strat de 2-3 degete, cand este incins punem din aluat, gogosile la prajit.

Eu am folosit cupa de inghetata pentru operatiunea asta. A mers de minune.

Se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Se scot pe hartie absorbanta,

si se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Bune si rapide!

Enjoy!

gogosi252520cu252520iaurt thumb25255B325255D - Gogosi cu iaurt